Wednesday, December 19, 2012

Review Nikah/Resepsi : Pelamin DIY

harini nak review la sikit
lepas godek-godek gambar dalam FB
daku dah pening nak review apa sebab gambar sikit je
hehe
so main lompat-lompat la review ni kan :p

so daku nak decide nak review big project dalam majlis ni
pelamin DIY
love my dais so much!!!!
daku suka sangat pelamin ni
sangat-sangat!!
sayang nak tanggal semua bunga-bunga tu :p

moh tengok gambar pelamin DIY kami ni
hasil usahasama keluarga ni
sepupu sepapat dan semestinya orang kuat abah terchenta
hehe

gambar agak banyak sebab excited nak tunjuk
hehe
layankan je la ye ;)
mula-mula idea asal nak buat backdrop simple je macam mini pelamin dari
Azmah Ahmad Wedding Deco & Events ni
siap dah bayar deposit dah nak sewa rangka backdrop tu dengan B2B Mila owner AAWD

 

tapi abah terchenta sudah pun mms gambar panel yang sudah dalam pembikinan
maka backdrop tu cadangnye nak pakai untuk makan beradap
tapi kesulitan berlaku bila nak pickup rangka tu
so takde jodoh la nak pakai backdrop tu -.-"


proses pemasangan dah start masa raya haji lagi
hehe
sebab taknak kelam kabut kan ;)
panel dan platform tu abah guna plywood je
lebar sekeping plywood la kiranye
kalau dah minat bertukang tu kejap je la siapnye
terharu sungguh tengok abah semangat masa ni
mujur dapat cover air mata :p

Photo


Photo


lampu dah nyala yeay!!
abah touchup cat mana yang patut
cat pun lebihan cat rumah dulu


Photo


mula-mula nyala sebelah je lampu tu
maybe wiring agaknye
tapi esoknye abah dah berjaya betulkan :)


Photo


pakej pelamin bersama tv
ko hado??
hehe
masa ni semua adik-adik kecoh
seronok sangat ada pelamin bertelevisyen :p
bila tutup tv rumah sunyi je, so cepat-cepat daku angkat tv pasang atas pelamin tu
hehe


Photo


ni sehari sebelum kenduri
hari jumaat
pak long pun excited nak tolong
hehe
abah memang gigih la menyelit nak paku kain dan bunga ;)


Photo

jumaat tu memang macam pasrah je bila tengok bunga felt tu
macam sikit sangat
sekali teringat ada buat bunga crepe
bunga tu untuk gantung kat khemah asalnye
tapi khemah dah ada scallop
maka jadilah bunga untuk pelamin
lepas sepupu-sepapat try and error cucuk guna safety pin
lepas terketuk tangan masa nak paku
siap jugak pelamin tu ;)


semua barang pelamin adalah milik sendiri kecuali kerusi, payung dan kain bulu
tapi kain bulu pun mama ada beli buat tambahan untuk tutup bahagian depan
in case kain bulu Kina tak cukup
nasib baik beli sebab memang tak cukup nak tutup tepi platform
hehe
nampak tak bantal tu??
gigih daku buat dulu
berjaya buat 8 biji je sebab dah malas
hehe
4 biji lagi landing dalam bilik pengantin

cuma satu je yang kurang
lapik kaki -.-"
masa ambik kerusi tak teringat langsung



 estimate kos untuk pelamin ni dalam RM500 lebih
nak bagi kos betul-betul resit ntah kemana
barang-barang pulak semua beli merata-rata
pasu kaca kat KK Home Deco Sacc Mall S.Alam
bunga-bunga plastik kat Cowboy Kuantan
ade sikit bunga tambahan beli kat Mydin Mall Terengganu
kain felt dan kertas Kedai Rika Sg. Besar
tirai ombre, kain jersey backdrop dan kain bulu  beli kat Kamdar Manjung, Terengganu dan Kuantan
krismas ball untuk bunga felt beli kat JJ Bukit Tinggi
nampak tak merata-rata tu??
hehe

untuk bunga felt yang besar tu
daku memang tiru dari pelamin Rumah Kebaya Malaysia
dah mintak izin ye nak tiru
hehe
kebetulan masa pergi sana tak jumpa lak dengan owner
so mintak izin dengan designer je la :)

p/s ~ sekarang dalam proses nak siapkan order bunga felt tu untuk tunang member next month
siapa nak order boleh roger ye ;)


Monday, December 17, 2012

Sudah sebulan!

Assalamualaikum! ;D

wedding tickers

wah kejapnye masa berlalu
harini tepat sebulan jadi seorang isteri
masih banyak yang perlu dibaiki kan :)

Happy Monthsary sayang!! :)

so far semuanya berjalan lancar
rutin mingguan pun dah dipersetujui
jumaat petang gerak tidur kat Setiawan
sabtu tengahari lepas abg cyg balik kerja balik ke Sg. Besar
ahad petang pulak hantar balik ke Setiawan
fuh!
hope ada rezeki nak stay sama-sama
tak kisah la kalau kena jadi surirumah pun kan
hehe

mood review dah ada nih
insyaAllah esok daku cuba review mana yang ada gambar ye
terpaksa la skip ke majlis bertandang sebab yang tu banyak gambar orang tag kat FB ;)

p/s ~ sibuk kira waktu subur je sekarang :p


Tuesday, December 4, 2012

Sang suami

Assalamualaikum semua 
sangat la lembab update blog sekarang sebab streamyx dah potong
 line kat ofis pulak slow sangat
gambar pun tak banyak
hehe
nak review pun malas nanti ulang-ulang gambar mesti bosan
nak blogwalking pon susah
tak sempat lagi nak ucap tahniah kat B2B yang dah setel majlis :(
bagi yang dah setel tahniah ye!!
semoga kita menjadi isteri yang solehah, ibu yang mithali, anak yang berwawasan
eh, semangat lain macam pulak lepas kahwin :p

so harini cuma nak kenalkan wajah kesayangan hamba ni
gambar ni pun dari FB tag dari BFF
tapi memang gambar favret la
sebab posing sama je :p
nampak sangat kayu -.-"



ini lah imam solatku
tapi sempat jadi makmum kejap je masa cuti haritu
sekarang jadi makmum masa weekend je :(

awal-awal ni apa yang baru tentang sang suami adalah 
rajin sangat basuh baju
rajin masak
excited lengkapkan barang dapur dan rumah
gila petai & budu

hoho
rasanye semua B2B november sedang mengenali suami masing-masing kan ;)
good luck semua!! :D

p/s ~ masa untuk baby pulak kan :p



Saturday, November 24, 2012

I'm back!

teaser sikit :p
buat pengubat rindu
hee
 Alhamdulillah 
majlis 17 Nov 2012 berjalan lancar :)



p/s ~ gambar suami next entri la ye 
eh, dah jadi suami la :p


Saturday, November 17, 2012

Walimatulurus CikSusu

*STICKY POST*

Sempena sebulan lagi ke majlis yang penuh bermakna dalam hidup daku :)
Sukacita saya menjemput rakan-rakan blogger tersayang ke majlis pernikahan dan resepsi perkahwinan daku dan pasangan yang bakal berlangsung pada ketentuan berikut :

MAJLIS SEBELAH PEREMPUAN

Hari : Sabtu
Tarikh : 17 November 2012
Waktu : Nikah | 9.00 pg & Resepsi | 12.00 tghri ~ 5.00 ptg
Tempat : Lot 924F, Kg. Surau Hj. Mat Zin, 21400 Marang,
Terengganu.
Koordinat GPS : N5 14.400 E103 06.417

MAJLIS SEBELAH LELAKI

Hari : Ahad
Tarikh : 25 November 2012
Waktu : 12.00 tghri ~ 5.00 ptg
Tempat : No. 310, Blok 16, Felda Sebertak, 28300 Triang, Pahang

" Ya Allah Ya Tuhan Kami, seandainya telah Kau catatkan dia milikku, tercipta buatku, dekatkanlah dia padaku, satukan hatinya dengan hatiku. Titipkan kemesraan antara kami agar kebahagian kekal abadi. Wahai Tuhan Yang Maha Pengasih, seiringkanlah kami dalam melayari kehidupan sebagaimana yang Engkau kehendaki. "

Ikhlas dari ;
Fadhilah Syuhada & keluarga
Hasru Ezam & keluarga

p/s ~ # sila tinggalkan alamat di ruangan komen untuk penghantaran kad :)

Thursday, November 1, 2012

Selamat datang November :)

yeay!! dah November :p
tetiba hari ni rasa excited 
maka blog pun terupdate 
hehe


nampak tak 3 bulat tu
3 perkara akan berlaku :)
sebenarnye 4 termasuk hari ni 
hehe

hari ni 1 Nov genap dua tahun berkhidmat secara tetap
sebelum ni kerja paling lama pun 3 bulan pastu cari kerja lain 
hoho
nampaknya kesetiaan terserlah di company sekarang
cantik sikit dalam resume kan kerja dah dua tahun ni :p

well,
17 Nov inshaAllah majlis nikah dan resepsi
persiapan alhamdulillah masih teratur dan on track
cuma takde mood nak update
hee
tunggu review je la ek
sekarang mood nak menghitung hari je ;)

25 Nov pula majlis bertandang
masa ni dah seminggu jadi suami isteri kan :p
haha
seronok tau tiap malam berangan sambil countdown
angau jap rasanye :p

26 Nov lagi special sebab birthday abg cyg
wah masa tu birthday suami la kan ;)
alhamdulillah dapat celebrate sama-sama
tahun ni dapat hadiah special la
dapat isteri kan
hehe
kalau tak suka hadiah tu sila tidur luar! :p

bulan November pun ramai kawan-kawan yang kenduri kan
so, goodluck untuk semua dan 
Selamat Pengantin Baru in advance!! :D

p/s ~ debaran kian terasa ;)

Wednesday, October 31, 2012

Wednesday, October 24, 2012

Wordless Wednesday!!

dulu ada masuk giveaway dari zfcraftcorner (ZFCC)
alhamdulillah menang ;)
maka isnin lepas dah dapat hadiahnye 


guestbook yang comel!! ;)

p/s ~ mood melayang-melayang je sekarang -.-"

Tuesday, October 16, 2012

Jahit manik baju melayu

  antara projek yang sedang berjalan
manik pengikat kasih ;)
ececeh
hehe



sibuk je siapkan baju abg cyg
baju daku masih di awang-awangan
dah dapat tapi rasa nak alter sikit
pastu rasa macam malas je nak jahit manik sendiri
tempah je la :p
takut tak terbuat je
semalam dah la mimpi nikah pakai baju tak siap
nightmare betul ;(

sekarang nak fokuskan siapkan bahan-bahan pelamin diy
abah dah siapkan platform
siap dengan panel lagi
beyond expectation betul
tak sabar nak tengok balik raya haji ni! :D
terharu tengok gambar paltform yang abah mms semalam
kadang-kadag rasa menyusahkan abah pulak ;(

p/s ~ oh my esok dah 17 October!

Sunday, October 14, 2012

Bunga telur bertandang dah siap


ingat tak bunga ni ;)
dah siap dah last week 
hehe
sebelum balik Pahang last week pulun cantum 50 pcs jumaat malam tu
habis cramp kaki bontot semua bersila mengadap bunga ni
sebenarnya ada lagi lebih dalam 40++
tapi MIL cakap dah cukup dah 
hee
lega-lega



selamat sampai rumah MIL
bye-bye sayang
jumpe time majlis bertandang ye ;)

p/s ~ bunga telur gantung dulu pun still ada baki tak bercantum
boleh la jual nanti :p

Baju bridesmaid dan pengapit

dah setel yeay!
dua orang dah bagi by hand yakni Yati sebab satu ofis,
Nad bagi masa angkat barang nak balik sepang,
Milia dan Ros akan di pos esok sekali dengan kad jemputan,
Fyruz next week inshaAllah by hand ;)

asalnye nak beli sama je sebab belum decide siapa jadi pengapit
last-last yang warna dusty purple ni tak cukup meter pulak 
kena la ambil warna maroon yang paling kena dengan tema 
sebab tu terus tau siapa jadi pengapit sebab ada orang suka baju maroon tu :p
mujur ada yang suka
hehe

so inilah baju bridesmaid dan pengapit
kain cotton sulam benang 
biar la harga menjadi rahsia
hehe
tapi daku rasa happy sebab dapat belanja kain ni
hope dapat la berbakti kepada mereka selepas majlis
hehe
pakai g ofis ke, kenduri ke :p

bridesmaid

pengapit
pemilihan bridesmaid ni pening jugak
sebab daku rasa nak letak semua kawan-kawan tersayang
dengan adik angkat la semua nak masuk list
haha
tapi last-last bagi kepada mereka yang selalu menabur bakti dan budi
hehe

Yati ofismate daku
Nad ex-ofismate dan ex-housemate
Milia bff masa form 6
Ros bff UiTM
Fyruz bff sekolah menengah

so semua kira wakil fasa kehidupan la kan :p
kecuali sekolah rendah dan tadika sebab dah jarang contact

p/s ~ mama cakap nanti baju bridesmaid overshadow baju famili banyak sulam :p 







Friday, October 12, 2012

Kedai tilam murah di Terengganu

dua minggu lepas balik Terengganu 
berjaya jugak beli tilam untuk bilik pengantin
mula-mula mama offer master bedroom sebab luas, complete toilet perabot semua
daku ok je aslnye tapi tolak offer tu sebab tersedar bilik tu tema biru!
tiles dan dinding semua biru
tak masuk tema
jadi bilik sendiri je masuk tema sebab dinding soft pink tapi tiles coklat
hee

so sebab nak guna bilik sendiri kena la beli tilam baru
tilam sekarang ni tilam sementara je
tilam span yang makin lama makin nipis tu
mama plan nak angkut tilam dari Pahang je lepas abah pencen
tapi nampaknya dapat tilam baru la pulak ;)

eh, melalut pulak
ok2
mari-mari berkenalan dengan kedai jual tilam murah ni ;)


gambar senget sebab kereta gegar
kalau tengok memang tak macam kedai kan??
hehe
memang bukan kedai pun sebab ni macam stor je 
tapi proses jual beli tilam boleh dilakukan ok 
tilam dorg letak tingkat atas
bila panjat tangga je seram jugak sebab takut lantai roboh
haha

tilam kat sini murah sebab dorg jual ikut harga borong
menurut auntie kedai ni kebanyakan kedai perabot area KT semua order tilam dengan kedai ni
even customer beli satu je tetap dapat harga borong
best kan ;)

cuma daku tak pasti dorg ada tilam superbrand macam SweetDream ke Vono ke
sebab tilam daku jenama GoodSleep je
hehe
tapi jenama tak penting 
yang penting daku dapat tilam foam saiz queen berketebalan 8 inci dengan harga RM380 je ;)
mula-mula auntie kedai tu cakap caj RM10 untuk delivery
tapi beliau tak caj pun masa abah bayar ;)


p/s ~ dapat tilam murah terus hilang sedih Cik Putih cedera langgar tiang rumah :p

Borang nikah Part 2

Alhamdulillah
proses borang nikah berjalan lancar
sebenarnya ada drama sikit tapi dah malas nak tulis :p
daku nak ucapkan terima kasih sangat-sangat pada B2B yang komen dalam entri Part 1 haritu
sebab buat daku alert dengan HIV test
terima kasih gak buat Shizan mintak tolong confirm balik maklumat dalam entry tu :p
terima kasih jugak Cik Awin sebab push suruh call semua KK satu Sabak Bernam
hehe
daku konfiden je takde masalah dengan test tu rupa-rupanya satu Malaysia ada masalah
haha
daku dah tanya KK tapi maybe yang bagi maklumat pun tak update agaknye -.-"
walaupun 2, 3 minggu kebelakangan ni serabut sikit dek kerana HIV test tu
tapi semua dah setel akhirnya :)
result pun dah dapat khamis lepas
alhamdulillah negatif ;)



jadi isnin hari tu kami pun cuti lagi sebab nak hantar borang nikah belah lelaki
yang ni pun ade isu jugak sebab nak pengantin hantar sendiri
boleh hantar wakil masa ambil je
agak menyusahkan tapi sebenarnye puas hati bila hantar sendiri
kebarangkalian kena sabotaj adalah kurang
hehe
aiseh, cuti memang habis la tahun ni
kenduri nanti kena ambik cuti tanpa gaji la jawabnye --"

sekarang borang nikah belah lelaki ada pada abah
abah daku cakap nak hantar raya haji nanti :)
yeay! boleh la hantar sekali :p

p/s ~ mujur tok kadi ganti dah dapat
lega sangat!

Wednesday, October 3, 2012

Wordless Wednesday!!



Subhanallah
semalam dapat tengok dan snap gambar fenomena halo matahari
cantik sangat
tapi tak boleh tengok lama-lama, silau :)
sebelum ni daku pernah share pasal fenomena moon ring
adik beradik lettew! ;D

Monday, October 1, 2012

Bantal untuk pelamin

dah 1 Oktober dah --"
masa makin suntuk ni
tapi macam-macam nak buat kan
haishh..
sambil-sambil buat bunga telur bertandang
daku siapkan bantal bulat ni


comel kan
daku punye tak la secomel ini sebab
lepas siap jadi petak pulak
haha
tapi seronok buat bantal ni
rasa nak buat banyak kali sampai jadi bulat 
almaklumlah amatur pegang mesin jahit ;D


bantal yang tak berapa bulat ni ada 5 warna
setiap warna ada dua 
total ada 10 biji bantal 
satu bantal guna setengah meter kain 

isi dalamnye fiber
lilit tepi guna tali jut untuk bunga telur gantung bertandang
tengah-tengah bantal jahit butang bungkus guna perca kain sama

niatnya nak guna untuk pelamin nanti
letak kat sudut ke kan
tak pun dalam bilik ;p
hehe
lepas majlis letak kat rumah pulak ;)

hope jadi la pelamin rekaan sendiri tu ye 
hehe

p/s ~ Cik Putih cedera lagi --" memang Tragedi Oktober la.

Friday, September 28, 2012

Kasut resepsi/bertandang

Last week hari Sabtu daku dan abg cyg menyoping barang hantaran di Alamanda, Putrajaya
mula-mula nak pergi Sogo tapi rasa membazir duit minyak pulak pusing jauh lepas ambil adik kat UPM
makanye ke Alamanda la kita
walaupun Alamanda tu boring tapi dapat la kurangkan sikit nafsu membeli kan
eh, yeke?? :p

tak jugak sebab tak jumpe barang-barang yang berkenan maka esoknye hari Ahad sambung menyoping di Shah Alam
baru la complete semua siap terborong lagi pasu kaca untuk pelamin
daku beli kat KK Home Deco, Sacc Mall
terus jadi member la nak discount punye pasal

okeh barang hantaran review lepas majlis la ye ;)

Sebelum ni memang aim kasut yang ni
tapi takde jodoh la dengan beliau :(
jodohnye dengan kasut primavera aje
tapi lagi suka sebab lepas majlis boleh guna untuk kerja dan jalan-jalan :D

warna pink purple jadi pilihan sebab nak bagi matching sikit
tak tau la matching ke tak
haha
yang penting boleh pakai dua-dua majlis ;)
nanti kita kasi touch up la sikit ye
sandal/kasut ni selesa dan kemas
tapi pakai zapper tau macam budak-budak pulak
tapi tak kisah la asalkan ada kan ;)

warna brown untuk sang teruna
hehe
yela, takkan nak bagi pink jugak kan ;p
mula-mula nak cari kasut putih
tapi fikir lepas majlis memang tak pakai
makanye brown je la yang praktikal
hitam pulak rasa kurang menawan
orang kerja ofis sesuai la kasut hitam
cik abg cyg ni kerja pakai safety boot memang tak sesuai

so dah banyak jugak yang setel ni
nanti la update checklist ;p
minggu ni balik terengganu nak cari tok kadi baru --"
beliau dapat g mekah pulak

p/s ~ tengah tunggu result HIV..hope dipermudahkan.

Wednesday, September 26, 2012

Wordless Wednesday!!


current project ;D
bunga telur gantung dah siap 70 pcs
ade baki lagi tapi macam malas nak buat sekarang :p
so beralih arah ke bunga telur crepe paper pulak

p/s ~ bila la nak start jahit manik baju melayu abg cyg ni --"

Monday, September 24, 2012

Tips bergambar

setelah blogger makin maju ni
inilah post pertama
ceh, gebang lebih ye dok :p

hari ni cuma nak share tips-tips menarik dari FB Terengganu's Wedding Photographer Directory

tidak tertumpu pada tips bergambar je
tips perihal majlis pun dorg share ;)



a) Jika anda ingin mengikut cara ISLAMIK dalam berfotografi perkahwinan. Ini saranan kami sebagai jurufoto.

1) tidak perlu lagi shoot makeup
2) tidak perlu lagi pose yang keterlaluan, cukup sekadar portret
3) lebihkan kepada group photo bersama keluarga & tetamu
4) posing gantikan kepada potraiture
5) outdoor session di lokasi yg lebih privasi
6) indoor session di katil, di pelamin, kurangkan, lebihkan kepada flow event sahaja
7) berhenti waktu untuk solat, beri laluan utk ibadat
8) elakkan berposing di masjid atau surau
9) sarung cincin, serah cek, serah hantaran semua di rumah
10) sesi kompang boleh tukar dengan selawat beramai-ramai
11) pakaian menutup aurat
12) sesi karaoke tukar dengan ceramah agama ringkas atau tips-tips perkahwinan cara Islam utk didengari tetamu. 
*inshaAllah akan cuba sedaya upaya ikut guideline tersebut ;) 

b) Ketika bersembahyang di masjid terpencil di Benta, Pahang, editor/admin TWPD terbaca adab majlis pernikahan di masjid. Salah satu daripad adab itu ialah, usah terlalu ketelaluan bergambar di masjid sehingga mengganggu jemaah atau orang lain yg sedang beribadat. Selesaikan dalam suasana yang sopan dan berhemah. Sekadar berkongsi :) 

*dah ada yang share kan pasal adab ni ;)

c) Outdoor photoshoot tidak semestinya anda lengkap dengan pakaian pengantin serba serbi. kadang-kadang untuk meraikan penyatuan anda bersama pasangan... realiti pakaian kita seharian itu lebih bermakna. Contoh, kalau anda doktor, why not dengan dress doktor itu anda buat post-wedding outdoor... pasti menarik dan berkonsep :D 

*sesiapa ada uniform boleh la kan..hee

c) 2 orang atau 1 orang jurufoto sudah memadai untuk majlis perkahwinan di rumah. Tidak perlu sehingga 4-5 orang photographer. Hanya akan crowdedkan majlis. Apatah lagi ditambah dengan jurufoto tidak rasmi (sedara mara, adik beradik dan kawan-kawan) majlis akan tampak kelam kabut, pengantin pun tak tahu nak tengok kamera mana :D 

*betul-betul..kalah artis dah time tu :p

d) Aturcara majlis ketika kenduri berlangsung juga boleh diselangi dengan ceramah ringkas agama atau tentang topik2 perkahwinan. Gaya begini boleh menjadi tren atau pilihan lain kepada majlis-majlis yg sekadar ada karaoke atau tarian-tarian. :) Kenapa tidak cuba ? kan best. 

*dah ada yang buat jugak kan ;)

e) Di Terengganu, kebanyakan kenduri kahwin atau majlis perkahwinan yg dibuat di halaman rumah menggunakan khemah. Cara untuk nampakkan khemas majlis lebih tegap dan kelihatan lapang adalah dengan meninggikan khemah tersebut sekurang-kurangnya melebihi 7 atau 8 kaki. Barulah orang yang duduk dihadapan sampai belakang khemah semuanya nampak jelas. Kebiasaan yang majlis di Terengganu, khemah dipasang agak rendah dan suasana kelihatan kelam. (kalau orang tinggi sikit, kepala pun boleh cecah renda/hiasan khemah). 
*ok noted :)

f) Nak gambar wedding anda lebih cantik ? selain cantik dengan baju dan pelamin... bagi saudara mara, sahabat anda, ahli keluarga dengan tema warna baju. Jadi bila dalam photoshoot... fuhh best warna sedondon atau seirama. Tengok sedap je mata memandang... :D 

*ada jugak suka baju warna warni kan ;)

g) Walaupun anda susah nak senyum tetapi bila dah nak kahwin tu, belajar-belajarlah senyum depan orang atau depan cermin dalam bilik air. Senyum sikit pun jadilah. Kan sweet dalam foto. :) 

*kena praktis ni !

h) Kalau anda ada port idaman untuk buat outdoor... nyatakan kepada jurufoto anda seawal yg mungkin. Mereka boleh recce (re-key) lokasi tersebut dan mencari angle terbaik. 

*kat mane ye -.-"

i) Kadang-kadang bila nak group photo dengan keluarga sendiri jadi sukar sebab masing-masing taknak beri kerjasama. Jadi itulah gunanya tentatif... tentatif akan membantu ahli keluarga anda spend masa 5 minit atau kurang utk sesi fotografi berkeluarga. 

*mintak tolong emcee buat pengumuman ;p

p/s ~ malu la nak posing lebih-lebih :p


Wednesday, September 19, 2012

Maafkan daku

takde wordless wednesday
cuma nak minta maaf sebab dah banyak miss update blog ni
heheh

macam la orang kempunan nak baca kan :p

ok ok update sikit la 
hee
last weekend balik terengganu
hajat nak beli tilam tak kesampaian sebab tilam yang dikehendaki naik harga pulak
nanti lain masa mama belikan
berjaya beli sampin nikah je kat Pasar Payang
ala, gambar dalam fon :p
tunggu nikah je la eh

pastu susun perabot bilik pengantin
hehehe
seronok dua ronok pon ade :p

ok tu je la
eh, jumaat ni pergi bangsar buat HIV test
isk
dah rugi cuti tahun
terpaksa buat jauh sebab....
tapi nanti la cerita :p

owh lastly tahniah kepada pengantin baru!!
daku bw tapi tak sempat nak komen
mata dah berat ni ;D

Ya Allah bosannye entry takde gambar
maafkan daku lagi sekali ye ;)

owh paling last minta maaf tak dapat update tutorial lagi :(
minggu ni sangat sibuk ramai staf  takde 
maaf ye-.-'


Monday, September 10, 2012

Wedding Puan Nuha

ahad lepas
eh semalam la kan :p
daku dan housemate nad berkesempatan ke majlis bertandang B2B nuha
mula-mula ingat dah lewat sebab gerak dari Sg. Besar dalam pukul 12
sampai sana dah dekat pukul 1
singgah beli hadiah jap
singgah balut hadiah jap
cari rumah pengantin
last-last sampai lebih kurang dengan pengantin rupenye
hehe
senang je nak cari rumah sebab betul-betul taman dekat Tesco Kuala Selangor ;)



sampai je dekat khemah dah nampak guestbook corner yang shomel ni ;)
sempat la daku menconteng dalam kad ucapan yang shomel jugak tu
makin buruk la contengan daku sebab kad kecik tulisan bapak besar :p
malu la kalau nuha baca
tu pun kalau nuha paham
hehe :p

pastu ape lagi
sambil dengar orang berkompang
cepat-cepat ktorg beratur
dah standy perut dari rumah lagi
lapar gila :D



ni pinggan daku
banyak kan
haha
kebulur dah ni :p

nasi minyak ni sedap sangat
lembut je
lauk lain pun sedap :)



pencuci mulut ada bubur kacang hitam, kek lapis dan kek coklat
yang ni share k :p
Alhamdulillah memang puas hati la dapat makan
TQ sangat nuha dan aziz sebab bagi ktorg makan sedap-sedap :p

lepas tu g jumpa nuha
busy sangat pengantin sampai tak tau bila nak tegur :p

sempat snap nuha potong kek
mujur tak kena siku dengan photog -.-"


cantik kan pelamin bertandang nuha
daku nanti takde pelamin bertandang
huhuk


daku dan nuha yang kecik comel
nampak tak betapa gergasinye daku
budak pipi sekilo ni tak pernah nak kurang kilonye :(

lepas beramah mesra jap dengan nuha ktorg pun mintak diri
salam mak mertua nuha dapat doorgift ni :)
 
mabruk nuha dan aziz
moga berkekalan hingga ke jannah
barakallah :)

p/s ~ lepas kenyang sambung tengok wayang dengan mata yang berat :p

Friday, September 7, 2012

Borang nikah Part 1

hari ni daku nak update tentang borang nikah la ;)
memang borang nikah target nak setel lepas raya
yela sebulan sebelum nikah kan kena submit

makanya pagi raya ke3 terus ke Pejabat Agama Daerah Marang 
sebelum tu singgah rumah tok kadi tapi beliau takde pulak pergi nikahkan orang
tempah tarikh via phone je la jawabnye
mujur takde orang booking lagi ;)


sampai kat pejabat agama kena tunggu jap sebab ada sorang je staf 
dia tengah entertain orang lak
yela, raya ke3 kan
nasib ada orang ;p
nak tunggu hari lain tak boleh sebab kena balik pahang awal abah dah start kerja

abg cyg pun daku kerah suruh ambil borang hari tu tapi malangnye kat sana ofis tak buka lagi
so raya ke6 baru dapat ambil
sudahnya raya ke7 yakni hari ahad tu mula la kelam kabut suruh daku tolong isikan borang tu dalam kereta sebab nak tinggalkan borang tu kat ma dia untuk setelkan cop dan sign semua tu
nak masuk rumah tak boleh sebab ada kenduri jiran depan rumah beliau
yang hebatnya tak payah tunggu attach checklist semua
maybe bakal MIL ada kenal orang dalam agaknye
haha

tulis alas peha je -.-'
borang daku pun dah hampir siap isi
cuma bahagian saksi je belum
lupa nak tanya abah sape nak jadi saksi
mujur skill baca jawi tajam lagi
kalau tak kena mintak tolong adik la bacakan
hee
tapi semua tulis rumi je la takut silap eja kang naya :p





Jadinye sekarang tunggu masa nak buat HIV test pulak
Tunggu rajin la baru buat
Hehe

p/s - perlukan tangan sotong! nak buat banyak benda lagi ni :(

Wednesday, September 5, 2012

Wordless Wednesday!!


sebab tu la abg cyg nak beli rumah kat sabak bernam ni
tak pasal-pasal daku kena mastautin kat sini -.-'

Monday, September 3, 2012

Kad Kahwinku

kalau sebelum ni tengok draf je kan
harini daku tepek kad yang dah siap ;)
Alhamdulillah siap tepat seperti yang dijanjikan yakni hari sabtu sebelum raya 
hehe
dah tiga minggu dapat baru nak update kan 
mood nak update blog memang kelaut la sekarang :(

ok ok
meh tengok kad kahwin daku ye ;)


tak sangka ada kad kahwin sendiri :p
hehe
memang tepat la tindakan daku siapkan kad kahwin sebelum raya 
sebab famili abg cyg dah start edar untuk famili-famili jauh 
maklum la, time raya je la baru nak jumpe kan ;)

daku dapat extra 50 keping kad dari LH Creative
so total 1050 keping la jadinye

terima kasih kepada kesesakan jalan yang melanda masa balik raya hari tu
1050 keping kad berjaya dilipat dalam kereta ;)
sampai je Triang nak drop abg cyg semua kad dah boleh divide dua 

lipat melipat :D

p/s ~ lagi 2 bulan 14 hari, banyak lagi yang pending -.-'


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...