Saturday, February 23, 2013

Review Nikah/Resepsi : Baju Nikah

Assalamualaikum
sambung review lagi ;)

baju nikah ada sedikit drama sebenarnya
tapi dah lepas pun kan ;)
barang yang lepas jangan dikenang kan, kan 

untuk nikah temanya grey + yellow + cream 
tapi tak tau la cream selit tang mana
haha

jom usha baju daku


baju nikah adalah berupa dress dengan kain belah tepi
tak tau nak describe camne :p
asalnya nak letak banyak sangat manik plus lace semua
tapi akhirnya cuma rasa nak simple je
sebab rasa dah habis banyak duit dah
haha
cuma letak lace kat veil je la


daku cuma buat crumble kat hujung lengan
dan kat belahan kain tu
and i love it very much!!
macam pakai gelang tau manik crumble kat hujung lengan tu ;)
tapi kat belahan kain tak berapa nampak sebab terberat ke dalam -.-"
patut buat kat kaki kain kot kan
hehe

owh daku ada buat bunga poodle yang besar untuk lekat kat tepi pinggang
tapi tangan lagi besar dari bunga 
bunga telah dianaktirikan


veil pulak beli kain chiffon kat jakel
buat halfmoon
jahit lace setengah meter 
dan tambah manik
kiri kanan hujung lace buat crumble sama macam hujung lengan dan belahan kain

shawl pulak lebihan kain dress 
potong dan jahit tepi saje

baju nikah lelaki jugak yang senang
baju melayu


daku tambah manik je
gigih daku jahit manik pengikat kasih ni :p
sampin pulak beli kat pasar payang 

ok tu je la, nak tengok Running Man ;)

34 comments:

  1. cantiknya baju....memang idaman untuk resepsi tu hehe....btw salam perkenalan dari B2B x lama lagi :)

    ReplyDelete
  2. Cantik sgt baju nikah awak...dress..nampak ayu je

    ReplyDelete
  3. cantik nya baju...
    nak baju cmtu jugak... pakai saje2...
    (^_^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meh2,ade je ni simpan buat kenangan :p

      Delete
  4. bile tengok puan susu ni ha pakai baju gelap masa nikah..
    rasa terkilan la pulak tukar warna baju nikah saat akhir..

    mula2 baju nikah lebeh kurang kaler macam cik susu..


    pastu tukar...
    pastu bila nengok gambar puan susu neh..

    serius cantik la..

    dan serius menyesal..

    huhu..

    *janggalnye taip "puan susu"..

    hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala..kalo x ade geng ngan ina..
      hehe..mula2 rasa takut gak kusam..
      tapi dalam gambar ok je..cuma kat luar la kusam je :p

      hihi..kte pon x tukar lagi title kat blog :p

      Delete
  5. memang 1st time tengok pon dah suke..syaz punye bj nikah dress jugak tp cikpuan susu punya lagi cantik sebab kembang plus ada crumble2x =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..tQ syaz ;)
      ala2..crumble pon secoit je syaz..hehe

      Delete
  6. cantik la baju nikah ni! nais~

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. eh, try nurun refresh..
      jadi chipsmore ye hilang2 ;)

      Delete
  8. Cantiknya dress awk.. nak tiru boleh tak.. hahaha :P

    ReplyDelete
  9. salam, baju ni hantar jahit kat mana ya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam dear, tempah kat ulu yam..
      kenal dari blogger jugak tailor ni..:)
      kalau nk no fon PM kte kat FB ye :)

      Delete
  10. Syu!!! suke giLe bj Syu nih! mesti selesa kan biLe time duduk.. aaaa... dilema2. mcm design Sya suke nih. da xtaw mne 1 nk wat. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..tQ sya..a'ah..selesa sgt..mmg kalau duduk tu rasa byk ruang la takde ketat2 ;)

      Delete
  11. salam kenal :) btw dress sangat stunning! suka sangat. dah lama mengidam nak cemni iskk. simple yet elegant. hantar tailor mana eh sis?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq dear ;) tailor kat selayang..boleh try search fb beliau ek :)
      Zacks Collections Zackhussin

      Delete
  12. Assalam. Cantiknya baju kamu.
    Ingat nak buat yang macam ni gak utk wedding nnt. Btw, nak tny kain beli sendiri ke tailor siapkan semua? And material apa kain tu?

    Tq with <3. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkmsalam she, tq dear, baju kosong je..hehe
      kain ni tailor beli dear sbb kain asal kte beli terlampau lembut tak boleh kembang2 sgt..hehe
      kalo tak silap chiffon tp agak kasar n keras..
      cantik dlm gmbr dear;)

      Delete
  13. Thanks dear for replying. :)
    Kena cari tailor cpt ni. Hehehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. no biggie ;)
      ye betul, tailor kena cari cepat nanti sng papehal jadi ade mase lg nak betulkan ;)

      Delete
  14. baju nie berapa meter? kain jenis apa? berpa upah untuk jhit bju sehaja? hehehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lebih 5 meter rasanye hanis, kte pon tak ingat dah..huhu
      kain jenis chiffon tapi yg agak kasar, bukan yg paling lembut..
      upah jahit tak ingat dear sbb aritu kira dgn harga kain dlm 200++ ;)

      Delete
  15. Hye.. kalau you tak kisah bleh bagitau details lebih sikit pasal baju? Sketching ke or tailor mane, berapa harga tailoring and material.. I'm searching for baju yang lebih kurang macam ni tapi nak tau roughly berapa total cost and material ape yang you guna.. thanks in advance :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hye dear, xde sketching sebab sy cuma bg contoh gambar yg sy google..gmbr tu pon dh xde dlm simpanan..tailor Zacks Collections Zackhussin..boleh contact via FB..kain just chiffon biase yg agak keras..bkn chiffon silk yg lembut tu..cost tak ingat tapi roughly dlm 200++ :)

      Delete

komen, jangan tak komen :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...