Tuesday, May 8, 2012

Idea Doorgift

 hye hye semua
bulan Mei ni rasa macam serabut pulak
nak menulis pun sampai asyik tergendala je
minggu lepas balik kampung 
minggu baru ni attend kursus kahwin 
yeay! dah boleh kahwin la kan :p

pastu semalam cuti lagi pindahkan abg cyg ke lumut
eh, tolong pindahkan barang
apeda ayat
hee

ok tak yah nak mengarut sangat la
daku baru selesai fikir nak bagi doorgift untuk resepsi nanti
lepas banyak survey dan berfikir nak dekat 3 bulan ni
rasa macam dah tetap hati
guna je jar macam orang dah biase guna tu kan :)
tak yah la nak jadi trend setter buat lain dari yang lain
haha
kang tak jadi terus :p

so nak elaborate panjang-panjang pun malas sebab ramai dah tau function jar ni
macam-macam boleh letak kan ;)

ape ? nak contoh jugak ?
yela yela daku tepek gambar ye sayang

ni doorgift  Kina ;) cookies in jar.
daku fail attend wedding beliau sebab Cik Putih cedera
nak tumpang schoolmate yang lain pun agak jauh
so tak dapat la rase ;(

Cake in jar by Mysunshine Cupcakes
yang ni pun femes la sangat
daku simpan option ni untuk majlis cukur jambul anak nanti
haha
advance tak ?? :p
actually sebab ianya costly kan so juz untuk special occasion je la yang mampu :p



 Biskut cotek by Irenebakelove
yang ni sesuai untuk budak-budak kan
marshmallow pun selalu orang bagi 
biskut cotek ni ma daku yang panggil sebab ade secotek gula atas biskut tu :p
hehe

ok la, malas dah tepek gambar
berlambak je gambar kalau google tu kan ;)
eh nak lagi ?
ok yang ni last ye sayang..

hershey's kisses in nescafe jar by me :p
haha
tak mampu kan nak bagi orang so daku bagi diri sendiri jek :p

botol nescafe dan lain-lain  mason jar  tengah dalam proses pengumpulan
gila botol pulak dah kali ni -.-"

so ape yang daku nak isi dalam jar tu??
hehe
tunggu review lepas wedding la k ;)
maybe letak kuih telinga keling or penderam je kot
best kan! :D

lagi satu, daku tengah cari supplier air minuman botol yang murah-murah
sape tau sila share ye ;)

p/s ~ sape-sape ade idea doorgift gempak tapi jimat boleh share k ;)



6 comments:

  1. http://www.kadborong.blogspot.com/

    kedai ni ade yassin/buku doa murah sgt! try la tgk, kalau minat

    ReplyDelete
    Replies
    1. tQ pika ;) menarik jugak kan bg time nikah ;)

      Delete
  2. dekat kuala kangsar ada kedai yg buat air botol murah skali dgn sticker. rm1 sebotol. kalo minat, nanti sy bg no fon

    ReplyDelete
    Replies
    1. botol air dh beli Nn :)
      tq ye bg info ;)

      Delete
  3. -salam perkenalan dan akak nak tumpang iklan sikit ye TT-

    Salam to blogger sume ^___^

    mencari cari doorgift utk majlis kenduri kahwin mahupun jamuan keraian anda? cuba lawati blogspot Ananaifa di waffle-comel-ananaifa.blogspot.com dan sekiranya berminat dengan tawaran kami, bolehlah proceed for next action ya!

    //Jazakallah//

    ReplyDelete
  4. Have you ever thought about publishing an ebook or guest authoring on other websites?
    I have a blog centered on the same information you discuss and would love to have
    you share some stories/information. I know my readers would enjoy your work.
    If you're even remotely interested, feel free to send me an
    e-mail.

    my weblog - http://www.momspantry.ca

    ReplyDelete

komen, jangan tak komen :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...