Monday, March 12, 2012

Bunga Ros Besar

selamat hari isnin
selamat bercuti sekolah kepada cikgu sekolah dan budak-budak sekolah
bos pun cuti seminggu
housemate pun cuti seminggu
haih
kita yang takde anak-anak kena la bagi laluan pada yang ada anak
kita yang bukan cikgu cikgi pun kena la dok kat rumah je jadi jaga
hehe
tapi seronok kalau cuti lama sebab parking pejabat daerah ni lengang sikit
pastu kat rumah sewa pun dapat parking dalam porch :D

ok dah melalut
weekend lepas sangat tak produktif
hari bermalas-malasan je
bunga telur pun dipandang sayu sebab nak kena rombak balik
adeh
ok abaikan

ingat tak pasal daku gila bunga besar-besar
ala yang ni haa

giant paper flowers

dah lama nak buat lantas merajinkan diri buat jugak sabtu lepas
tapi size kecik je sebab nak dapatkan skill dulu
eceh
skill la sangat :D

meh tengok bunga besarku :p
  ada dua versi warna pink dan purple

waktu siang sangkut kat paku dinding tepi pintu untuk pencahayaan :P
waktu malam dengan kembar warna pink :D
 ok tak??
senang sangat la nak buat sebab size besar kan
tak tau lagi nak guna bila
saja-saja buat
tehe

pastu sambung berangan nak buat bunga foam ni 






weekend lepas-lepas ada pergi  Bright Sail
geram tengok bunga foam ni
belek-belek macam senang je nak buat
so rase nak buat la kan
tapi tak buat-buat lagi
tahap berangan memang tinggi
tahap rajin je tak mari-mari ni -.-"

p/s ~ produktif jugak la weekend lepas dapat dua ketul bunga :p

29 comments:

  1. wahhh! chantekkk! aq upah ko tlg buat bleh? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. bereh je bella..hehe..boleh la bunga aku masuk dlm pic kawen ko :P

      Delete
  2. Replies
    1. tQ miss w..suka2 je try buat..hee;)
      miss w try la jugak;)

      Delete
  3. lawa giler..rasa nak tempah..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. FY..teringin jugak nak jual :p
      tapi FY pon boleh buat ni..chayok2 ;)

      Delete
  4. wah mantop nye cik susu. nuha dah potong2 crepe paper jd heart shapes. tp mcm lembik je crepe paper tu. bole jd ke kalau macam tu? minta tips skit pls :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nuha, jgn guna crepe paper yg wat bunga tisu tu..
      nuha beli yang 2 tone..depan belakang kaler lain..
      yg ni tebal dan sng bentuk:)

      Delete
    2. yang nuha beli ni depan pink belakang putih. bila try bentuk2 kan macam lembik je cik susu. sedih nih :(

      Delete
    3. herm..pelik gak ye..kte pnye ok jek..huhu
      nuha beli jenama pe?? kot2 ikut jenama ke..
      bila pegang tebal tak??

      Delete
  5. rajinnye..ske nye tgok paper flower tu..simple tp vogue sgt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn..kita pun suke sb tu buat..:D

      Delete
  6. peh..giler rajin.... =) buat la..CM nak pinjam boley?hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. CM, pura-pura rajin ni..2 ketul je pun..hehe..
      kalau ade kerajinan kite buat banyak tapi ada kaler purple n pink je la :P

      Delete
    2. ala..putih takde ke....

      eee..sukenye..cik susu nak dtg wedding nnt..bagi alamat kat emel ye...nak pos..

      Delete
    3. nak putih ek..CM nak bape?? insyaAllah kte buatkan;) hehe
      ok nti kte emel address ;) hope xde aral la boleh g kenduri cM;)

      Delete
    4. emel kat mane?ke tak emel lg sbb tak dpt un..emel la kat emel company neh.. mayzura@spnb.com.my

      eh..nak buat kan ke?baiknye hati..hehe...

      Delete
    5. tak emel ag :P hehe..ok jap kte emel ;)

      Delete
  7. cik susu, buat la tutorial...nk blaja..hehehe..cantik..

    yna

    ReplyDelete
    Replies
    1. dear yna, insyaAllah..ade masa kte buat eh..hehe..
      bab2 tutorial ni lmbt sikit :P

      Delete
  8. pandai nyer.. cantek pulak tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. fara pon boleh buat;) nanti kita share tutorial:)

      Delete
  9. cantikla u buat. yang foam tu kan. memang pakai sabun eh? xbanyak ke sabun nak guna?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ka-ii dear, bunga foam tu kte tak buat la..hehe..snap kat kedai tu;)
      material dier getah macam alas mouse laptop tu;)

      Delete
  10. cik susu :) bunga foam sama ja cara nak wat mcm bunga ros crepe 2 an :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. eika, kte rase sama je ;)
      cuma nak kena lenturkan foam tu la mybssh sket..
      kte pon tak sempat2 lagi nak try buat..hehe

      Delete
  11. Susu, boleh bagi nana size bunga tu tak? Nana buat gak bunga tu. Tapi main taram je size nya. kalau ada dia punya contoh lagi bagus. tinggal tekap je. :)

    nnt email kat nana eh.
    lullabbyz@yahoo.com


    Thanks, :)

    ReplyDelete

komen, jangan tak komen :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...