Friday, September 7, 2012

Borang nikah Part 1

hari ni daku nak update tentang borang nikah la ;)
memang borang nikah target nak setel lepas raya
yela sebulan sebelum nikah kan kena submit

makanya pagi raya ke3 terus ke Pejabat Agama Daerah Marang 
sebelum tu singgah rumah tok kadi tapi beliau takde pulak pergi nikahkan orang
tempah tarikh via phone je la jawabnye
mujur takde orang booking lagi ;)


sampai kat pejabat agama kena tunggu jap sebab ada sorang je staf 
dia tengah entertain orang lak
yela, raya ke3 kan
nasib ada orang ;p
nak tunggu hari lain tak boleh sebab kena balik pahang awal abah dah start kerja

abg cyg pun daku kerah suruh ambil borang hari tu tapi malangnye kat sana ofis tak buka lagi
so raya ke6 baru dapat ambil
sudahnya raya ke7 yakni hari ahad tu mula la kelam kabut suruh daku tolong isikan borang tu dalam kereta sebab nak tinggalkan borang tu kat ma dia untuk setelkan cop dan sign semua tu
nak masuk rumah tak boleh sebab ada kenduri jiran depan rumah beliau
yang hebatnya tak payah tunggu attach checklist semua
maybe bakal MIL ada kenal orang dalam agaknye
haha

tulis alas peha je -.-'
borang daku pun dah hampir siap isi
cuma bahagian saksi je belum
lupa nak tanya abah sape nak jadi saksi
mujur skill baca jawi tajam lagi
kalau tak kena mintak tolong adik la bacakan
hee
tapi semua tulis rumi je la takut silap eja kang naya :p





Jadinye sekarang tunggu masa nak buat HIV test pulak
Tunggu rajin la baru buat
Hehe

p/s - perlukan tangan sotong! nak buat banyak benda lagi ni :(

18 comments:

  1. tak lama dah tu... kena buat cepat supaya tak runsing nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula, byk nak setel last2 minit ni -.-'

      Delete
  2. smakin banyak progress..bgs la..hehe..syaz next week kot nak buat hiv test..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..kte maybe minggu lagi satu sbb minggu dpan jumaat bz ;)
      KK sini ari jumaat je..hehe

      Delete
  3. SOTONG!...*sambil buat gaya..hehe

    xpe2 nad sedia membantu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan nak menyotong kat sini!! grrrr!! :D

      Delete
  4. baik pergi buat hiv test cepat!!..

    kang mane tahu kene tunggu sebulan baru kuar result...
    dah kene menunggu lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat KK sg. besar kejap je ;)
      dah tanye mmber pastu call KK tu sendiri ;)
      dapat hari yang sama..hihi

      Delete
  5. wah setelkan borang dulu baru hiv? hmm kita buat hiv dulu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab borang jauh :p
      KK depan ofis je..hehe :p

      Delete
  6. ciksusu ! hehe nina dh siap2 ambik borang kt pjbt agama k,trg. advance kn. hehe HIV test valid for 6 month kn? so nina bajet nk bt 2 bln sblm mjlis.. xde mslh kn? hihi smga selamat htr borang nikah ye ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagus2 nina ambik awal2 ;)
      HIV tu nina kena kompem ngan KK tu result kuar ble
      sebab ada certain blogger macam zila jmpe KK yg resultnye sampai sebulan baru dapat ;)

      mcm kes kte KK ckp dapat hari tu jugak ;)

      Delete
    2. Oh yeke? kalo mcm tu nina kne call KK yg nina nk wt dulu la kn, huhu xtpkir plak yg smpai sebulan bru dpt result. tq ye cik susu ingatkan nina :)

      Delete
  7. cik susu..hehe sy plak lain sikit..kursus kawen blom gi lagi..tp HIV test dah buat.
    Hari tu gi tengok date,xde yg available..hujung bln baru ade..adoiyai...^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..xpe mane2 dulu pun asalkan setel sebelum nikah kan ;)
      selamat berkursus ye ;)

      Delete
  8. klinik kesihatan sg besar eh? kena wat appointment tak?

    ReplyDelete

komen, jangan tak komen :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...