Thursday, August 9, 2012

Draf akhir kad kahwin

Salam khamis ;)
woah! post terakhir pun khamis lepas
jadinye cukup seminggu la tak update kan
maafkan daku penunggu gua hehe
nak kata bz tak la sangat tapi daku nak salahkan line streamyx yang slow :p
blogwalking je mampu tu pun azab nak komen
loading je pastu retry pulak -.-'
ofis ke rumah ke sama dengan je

okeh now i'm back ade ke yang rindu ni??
TQ pada Cik Puan Nora sebab sudi singgah dan pesan suruh update
haha

bulan ramadhan ni progress memang agak slow tapi masih ada la sikit-sikit
weekend lepas plus cuti nuzul quran daku bertapa kat shah alam
konon nak shoping raya dan barang hantaran tapi malangnye gaji abg cyg pulak masuk lambat
maka berjaya beli mana sempat tercapai dek duit yang ada je la
 tapi yang tu tak kisah sangat

paling penting adalah kad kahwin
oit, dah separuh karangan baru masuk topik
haha
maap-maap
kad kahwin la paling crucial sebab daku target nak setelkan before raya
mudah nak bagi pada saudara mara dan kawan-kawan yang jumpe time raya nanti kan
jimat dah duit setem sebab kad kahwinku terlebih bajet sudah

ada jugak la drama cuak sebab daku selalu contact LH Creative ni
tapi mereka tak pernah contact balik
daku rasa telah di anaktirikan wuwuwu
sebab belum dapat draft walhal dah masuk 3 minggu
takut jugak tak sempat siap
sebab mula-mula designer cakap dorg tengah kejar nak siapkan yang bulan 8,9 punya
make sense la sebab daku kan bulan 11 tapi gatal tempah awal
haha
tapi dorg cakap dulu boleh siap bulan 7 maka memang tak mustahil la boleh siap awal kan
jadi tanpa kompromi daku pun selalu push dorg
akhirnya last week contact balik cakap draft dah siap tapi email dorg pulak problem
tak boleh attach
nak tak nak kena datang kedai
mujur weekend lepas memang plan nak g KL
so sabtu lepas setelah check dan betulkan apa yang patut
ahad tu dah dapat emel final draft
dah check banyak kali hope takde salah

now draft dah on the way printing
target siap 18 Ogos ni -.-'
memang betul-betul sebelum raya kan
dengan nak balik terengganu lagi
jem lagi
tapi takpe, ada la keje daku melipat kad dalam kete nanti kan
hehe

tapi apa-apa pun lega sebab dah setel dan ikut target time walaupun terbabas sikit :D
maka setelah membebel panjang lebar
daku tepek final draft ni kat sini sebagai rujukan dan kenangan hari tua

muka depan
envelop
inlay dua belah pihak
peta dua belah pihak

kosnye memang terlebih dah pun
 kes abg cyg sakit perut pada hari kejadian tak sempat dah nak survey lebih-lebih
tapi memang dah niat nak hot stamping dan emboss detail
tu yang tambah mahal tu -.-'

kos total :
RM 0.70 / pcs X 1000 keping = RM700
free 2 bunting

tapi LH Creative tetap ok cuma kena push sikit sebab dorg ni famous dan banyak job kan :p
p/s ~ jemputla datang kenduri daku ye :p

25 comments:

  1. Replies
    1. tQ dear :)
      hope kamu pun sama k ;)

      Delete
    2. boleh je ;)
      nti kte mtk alamat k ;)

      Delete
  2. yeah..same la kita..ira pun wat kat situ jugak tapi murah jela ira punye..huhuhu..hope okay sbb mjlis bln 9..takut gak xsempat siap..huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. murah la bagus ira jimat..huhu
      kte ni kes nak cepat..
      haha..

      insyaAllah ok tp kena selalu roger2 dorg k ;)

      Delete
  3. wah...dah ade final draft dah...gud luck nk lipat2 nnti kad tu..hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..kena buat regangan tangan ni :P

      Delete
  4. kad kawin mcm benda yg memeningkan..hihi, nk kene pk bajet btul2. Seronoknye awk da nk siap kad kawin..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la linda..
      kdg2 dh bajet pon boleh tersasar dek kejadian yang tak diingini..haha

      Delete
  5. kad chantek~ suci je... hehe
    saya punya kad pun 70 sen... stamping punya pasal~
    haha redha je la~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..tula diyana..
      nak sgt hot stamping..huhu

      Delete
  6. alhamdulillah..haa cpt2 hantar u ntuk print..^_^
    dup dap dup dap..my wed lg 3 weeks..^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah otw printing tu..hehe
      wah dah dekat ni ;)

      gutlak yerp :D

      Delete
  7. wahhh cik susu dah dapat kad. kita dah confirmkan dgn LH dah. tinggal nak tunggu sipa je. sama laa kita. wedding bulan 12 sebenarnya. tapi bulan 7 dah buat. tak sabar nak siapkan. kalau dah siap, senang kan.. bule simpan je. dah dekat2 wedding baru baru.

    kad kita pun lebih kurang camtu jugak. hot stamping. cuma dia besar sket mcm kad raya korporat tu :)

    p/s: nak kadddddddd

    ReplyDelete
    Replies
    1. belum dapat lagi la zila..hehe..tgh tunggu print gak ni ;)
      tula nak setel awal bg ringan sikit kepala ni..hehe
      wah kad zila lagi hebat ;)

      p/s~ jom tukar2 kad :p

      Delete
    2. jummm! tapi kita punya kita start send out dlm nov. kang bagi awal2 takut jadi hiasan je kang ekekeke... all the best cik susu!

      Delete
  8. Sy bru hantar mggu lps. Skali byr deposit 50% lg. Risau jgk sbb dgr myonecard ni ade problem kn. Huhu. Hrp2 ok laa. Tunang sy mls nk hutang byk2 sbb byk benda lg nk kene byr. Hehe. Btw 1st draft sy 3sept nnti. Kad awk siap dlu laa eh. Hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kte bayar rm50 je deposit takut jadi pape..
      sama la dgn tunang kte mana yang boleh setel cepat dia setelkan takut nanti makin byk nak byr kan ;(
      hehe..kad dah siap tapi kenduri lambat lagi :D

      Delete
  9. cantik la..simple..tapi still nampak sangat menawan..:)

    ReplyDelete
  10. yeayy.. xsabar nak tunggu wedding cik susu.. kita suka kad kawen ciksusu, simple but elegance.

    moga semuanya berjalan lancar ya :))

    ReplyDelete
  11. cantik & elegant kad kawen kamuu..dh lame x singgah sini..bnyk dh progress kawen die..hehe

    ReplyDelete

komen, jangan tak komen :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...