Thursday, May 24, 2012

Petua buang angin dalam badan

semalam memang rasa tak sihat
lepas muntah
muka pun cemberut je
tapi kat ofis cover jugak pura-pura sihat 
hehe
jadi selepas amalkan sedikit petua yang terkumpul semalam
harini rase sihat dah :)
trimas kawan-kawan 

so jom share petua-petua buang angin ye
gerenti terkeluar angin :p

"Rebus halia dengan gula batu.minum panas2. InsyaAllah kalau amalkan hilang. Kalau nak moden sikit makan probiotic. Tablet atau air yogurt pun ok jugak."

sluuurpp!
selalu juga pesan teh/teh o halia kalau makan kat luar
sedap!
tapi kadang-kadang kedai guna kordial halia so tak pure halia


suka yang putih tu!
belum pernah try probiotic ;)
tapi kadang-kadang minum vitagen dan yogurt bliss ade probiotic kan 
hehe

"Minum yang masam-masam kot?"


boleh kurangkan loya dan pening 
boleh minum jus atau air limau suam tanpa gula
tak pun makan je limau kan
favret jugak ni ;)

"minum coke satu tin"

comelness!!
teringat member cari coke halia kat 7-11 ;)
eh, tak sure jenama coca cola ke ape :p
tapi berkarbonat dan perasa halia dan coke 
banyaknye dan -.-'


UPDATE !
Munn
"minum eno halia "


tak pernah minum lagi
dulu mama buat apam guna eno biase tu selalu curi minum :p

tQ semua ;)

p/s ~ tak sabar nak cuti! daku cuti esok dan 5 hari next week ;)
bye-bye blog ;)

 #gambardarigoogle

13 comments:

  1. mmm... thanks for sharing... teman pun bermasalah bebenor dgn agin dlm badan nie... sekali lepas... perggg... tak tau laa nak kata apa... :)

    ReplyDelete
  2. sy selalu minum air halia je... tumbuk halia dlm 3 inci... rendam dlm air panas... cmpur gula/ madu sikit... perghh terbaik... x lame kang menembak la atas bawah.. ahaks... minum air halia jgk blh kurus! :D

    ReplyDelete
  3. wat teh o panas..msukkn kn beberapa ketul halia...sure kentot,sendawa,berak skali..kui2

    ReplyDelete
  4. bagus petua2 ni..

    kak,blh bagi alamat kat email ni,nak hantar cenderahati dari CH
    suterasyifa@gmail.com

    ReplyDelete
  5. perut kite pun asuk angin arini. adoyai..

    ReplyDelete
  6. salam..
    jalan2 kt sini & cik iena nk tag
    jom join.careeron9 buat segmen khas utk blogger
    http://www.ienaeliena.com/2012/05/wwwcareeron9com.html
    tarikh tamat:31 mei 2012

    ReplyDelete
  7. Kena cuba nih.... byk angin sangat dlm bdn.

    ReplyDelete
  8. Sakit pingjgang ni psl bnyk angin ke x pun slh urat ye,tlong..

    ReplyDelete
  9. Patik dah mcm2 posisi dah tidur baring... Kdg dia mari kadang dia pergi... Rindu saat 'membuang angin' gaya bebas ni.. Adusss

    ReplyDelete
  10. Sama la. Byk angin dalam badan ni. X tau nape. So far dok minum eno halia tu. Tp angin x jugak hilang. Byk angin membuatkan selalu pening pale kan.

    ReplyDelete

komen, jangan tak komen :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...