Tuesday, July 3, 2012

Mock up bunga pahar/telur

setelah beberapa minggu bertungkus lumus menghadap 
akhirnya nampak la sikit bayangan bunga pahar daku nanti
boleh dikatakan hampir 50% siap
tinggal nak cantum kelopak-kelopak
nak cantum pada batang
letak riben , dsbnye

bunga pahar or bunga telur kali ni daku tukar guna stokin je
perancangan awal nak buat bunga telur dip
tapi apakan daya cecair dip yang daku suka susah nak dapat kat sungai besar ni
Jadi akibat terputus bekalan terus la terputus idea dan semangat
huhu
lama jugak la cari balik mood nak buat bunga pahar ni kan
so sebab tak nak bazirkan bahan-bahan asas yang ada especially dawai yang banyak tu
daku buat bunga stokin je ;)

lagipun bunga stokin dapat buat sambil tengok tv ;p
ralit tau sambil pintal dawai, pintal benang
sedar-sedar dah siap 
hihi
bunga dip kena menghadap sorang-sorang dalam bilik
dengan gabungan idea housemate dan adik daku maka bunga stokin la pilihan muktamadnye
tapi dua-dua bunga memang akan sebabkan sakit pinggang dan belakang -.-'

omak ai
banyak pulak sejarahnye kan
jom tengok mock up bunga pahar daku
buat design paling simple je sebab malas 
nak buat sangat tapi malas tu tetap ada kan
hehe

maafkan tarikh dan waktu pada gambar
malas nak edit :p

pelakon utama

pelakon tambahan
bunga tecik-tecik tomey :p
puas hati dapat buat sendiri
kalau nak tempah kat kedai kena fikir dua ratus juta kali la kot
daku takut jugak tak puas hari sebab rasa boleh buat sendiri 
dengan harga yang mahal pulak kan
bila buat sendiri sukahati la nak tambah reben or hiasan yang mahal-mahal kan
hadiah untuk tetamu yang sudi bawak rezeki ke majlis nanti kan ;)

p/s ~ abg cyg dah order bunga pahar untuk bertandang pulak -.-'
buat bunga telur gantung la :p


29 comments:

  1. cntik....warna pun cntik jg...semoga berjaya menyiapkan.... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengah berusaha ni..hope dapat siapkan cepat ;)

      Delete
  2. nk buat mcm mne nie..tunjuk ajar la..hehehe
    bhn2 dia pe ek..xthu lg bunga telur camne nie..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. senang je ira ;)
      nanti kite buat tutorial ye inshaAllah ;)

      Delete
  3. santekkkkkkkkk!!!! rajinnye cik susu ni! huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. terpakse rajin ana..nak bunga cantik tapi takde duit..hehe :p

      Delete
  4. wah.. suka.suka. comei. tambah2 sebab bunga tu kaler pink. hehe.. cik susu, nak tanya.. biasanya 1 pahar kena ada berapa bunga telur ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. pink karerr kannn :p
      satu pahar biase 50 lubang..
      tapi kalau bunga kita besar2 letak 25 pon dah ok sbb taknak nmpak padat ;)
      kte buat je 100 bunga ;)
      xtau la besar ke kecik ni :p hehe

      Delete
  5. Replies
    1. kalau huda buat pon kemas jugak ;)

      Delete
  6. hebat..kene belanje org yang tolong buat tau.. ^_^v

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti la ade upah untuk buruh paksa ni..muahaha :p

      Delete
  7. cantik..cantik..cantik...
    nak satu... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. meh2 datang kenduri kompem dpt satu..hehe ;)

      Delete
    2. kalau dpt jemputan, kite pergi, insya-Allah (^_^)v hehe

      Delete
  8. Replies
    1. biase2 je ni ecah..ade org buat lg lawa tau :)

      Delete
  9. Kenapa saya buat asik tak jadi je bunga ni T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. ana buat cmne tu?? try cte kot2 boleh t0long ;)

      Delete
  10. Replies
    1. tQ dear ;)
      nanti ye kte buat tutorial ;)

      Delete
  11. waa....good luck2. rajin gile la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dhiera, tgh gile la ni tu yg rajin :P

      Delete
  12. waahhh..rajinnya cik susu..cantik kaler bunga telur..i likeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengah rajin ni FY boleh la..
      datang malas kang satu hape x jadi :P

      Delete
  13. cantik!

    mmg plan nk buat bunga stokin tp sampai la ni tak dpt stok stokin nya T_T

    cik susu dpt stok dr mana ye? kesian sy..sobs sobs

    ReplyDelete
    Replies
    1. kte dpt dari kedai bunga je cikCT ;)

      byk tau..nak sy tlg belikah?? hehe

      tp tgok sndiri baru puas hati ;)

      Delete

komen, jangan tak komen :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...