Thursday, February 16, 2012

Bunga Telur Dip

untuk makluman
daku DIY bunga telur
sebab berangan nak bunga telur dip tapi tak mampu nak bayar mahal
pastu berangan nak warna paling matching dengan tema
berangan lagi nak warna pastel yang sweet like sugar
eh
lebih lebih pulak

so 2 hari lepas dah beli cecair dip baru
tema adalah dusty pink maka pencarian adalah warna yang sewaktu dengannye
ingatkan dah jumpa
tapi balik rumah hampa sangat
warna sebenar dengan contoh display atas tutup berbeza 
vivacious red memang red la kan-.-
atas tutup tu kan dusty pink tapi
isi dalam merah kecoklatan
try buat nipis pun macam tak kena je warna ni-.-

makanya acha sepriasa pon menahan saya 
makanya semalam daku pun sekali lagi terjah kedai favret
lantas memborong lagi sekali

posing dulu sebelum buat sepah
1. Reben organza : RM 0.15 x 30m = RM 4.50
2. Kain nylon net : RM 3.50 x 2.5m = RM 8.80
3. Thinner : RM 10.90 x 1 = RM 10.90
4, 5, 6, 7. Cecair dip : RM 14.90 x 4 : RM 59.60
8. Pelilit bunga : RM 1.10 x 2 : RM 2.20
9. Lidi : RM 2.30 x 1 paket (100 btg ) : RM 2.30
10. Prada/glitter dust : RM .50 x 2 : RM 1.00
Total : RM 89.30

dengan melabur kurang dari RM 100 dapat bunga telur dip!!
yeay!!
4 jenis warna
dalam 4 warna cuma warna putih je ikut warna display-.-
yang lain ke laut jugak
makanya eksperimen pun bermula

mula-mula campur Vivacious Red + Comforting Pink
tapi warna idaman belum dapat
last try campur sikit campuran tersebut dengan Frost White


kacau dengan lidi sampai sebati 
akhirnya..

sweet like sugar :p
walaupun bukan warna dusty pink
tapi warna ni terlampau cute
hehe
so decide nak guna warna ni je :)

inti warna Comforting Pink
inti warna Vivacious Red
inti warna Purple
so antara 3 draf bunga ni
inti warna apa yang paling menarik?? ;)

p/s ~ buat bunga dip boleh excercise sebab berpeluh-peluh -.-"








20 comments:

  1. wah..hehe...pandai dia...kedai favret tuh kat mane??hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..xla pndai pon..
      try n error jek :P
      kedai rika trading, sg. besar..;)

      Delete
  2. Vivacious Red sesuai kot jadi inti Comforting Pink pon..ehh tamak! dua2 pon cantek..comel sgt warna pink ni..huhu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kte rasa pon VIvacious red tu;)
      comforting pink ok gak tapi striking sket ;p

      Delete
  3. Replies
    1. dusty pink + purple plum + dusty red + pape lagi la warna yg sesuai..haha;p

      Delete
  4. comforting pink dan vivacious red tu comel tapi kalau mmg tema ade kaler pepel.. kalau dah2 byk2 bunga tu rsnya ok jer

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..a'ah kalo dh byk2 xksh sgt dh match ke x:p

      Delete
  5. no 1 dan 2 tu comel! tp rsnya sbb mmg tema ada pepel plum tu ok jer kot nanti bila dah hias2.. :)

    ReplyDelete
  6. yang vivacious red tu cantik...comey lah cik susu buat warna pink tu..macam baby pink.

    (tiba-tiba rasa nak cari lipstik warna pink..hehehee)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kte tgok rse nk mkn je mcm aiskrim yg cair ;p

      Delete
  7. cantik color pink tu..tak prnh jumpa dip yg brand mcm tu..slalu jumpa yg brand color purple tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. byk brand gak q dip ni..maybe blom jmpe lg la tu :)

      Delete
  8. Replies
    1. smpai dua komen mmg cantik la kan:p
      haha

      Delete

komen, jangan tak komen :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...