Tuesday, July 24, 2012

Teaser bunga pahar/telur & baju bertandang

4 Ramadhan 1433 Hijrah

tengah buat ape tu?
hope semua preparation goes well la ye kawan-kawan
daku ni prep masih kencang tapi tengah fokus 1 benda je dulu
bunga telur

tinggal sikit je lagi untuk resepsi
jangkaan minggu ni setel
pastu sambung pulak bunga telur bertandang -.-'
nasib baik ade housemate yang rajin ;)
nanti kena belanja dorang hehe

masuk Ramadhan ni malam semalam baru sentuh balik
last buat bunga ni khamis lepas
so semalam dah tinggal sikit je kelopak yang kena cantum
pagi tadi lepas sahur pun terus sambung
sanggup korbankan tidur :(
isk

nak tengok tak bunga telur hasil tangan kami bertiga??
hehe
paling banyak hasil tangan daku dan si nad
cikgu efi  pulak akan tolong time free
hehe

tengok la bunga telurku  telur ni
ok tak??
surprise sikit ye tunggu siap semua baru bagi tengok yang versi ada warna :p





ok, selain tu tema bertandang dah setel jugak
dengan terjumpanya baju bertandang yang berkenan di hati abg cygku itu ahad lepas
bertandang kena ikut taste dia
actually semua tema taste dia
haha
semua dia yang decide warna baju
mujur ok semuanya :D
lega - lega 
putih + puple
jadi tema bertandang putih + purple
sangat suka dapat baju ni sebab simple sangat beadingnye
daku memang taknak heavy sebab bertandang je
nak tempah baju takut tak pakai dah, jadi sewa aje la kan

mula - mula try dress biru tapi nasib baik ketat sebab potongan duyung
bukan nasib tak baik ye nasib baik baju tu ketat sebab dah jeling - jeling baju putih ni :p
daku memang tak suka potongan duyung a.k.a baju saloma ni
pastu terus abg cyg tunjuk baju ni
yeay!
mula-mula nak tunjuk takut dia tak sudi..
rupe-rupenye taste sama pulak :p
baju laki dia style blazer tu la
lagi la suka orang tu tak payah tanjak bagai

lepas dah confirm dengan owner semua 
kami pun gerak p lumut
hantar abg cyg dan singgah buat pre-wed cincai boncai kat teluk senangin
hehe

amatur tau sebab tangkap gambar sendiri je
berpeluh-peluh setting timer kamera
berlari ambil tempat
bayangkan pukul 3 ptg kat tepi pantai
di bulan Ramadhan yang mulia pulak tu
haha
cut cost punya pasal
dan hasilnye pun biase-biase je la :p
malu la nak tunjuk gambar
mampu cerita je
hehe
tapi appreciate sangat dapat luang masa buat sama - sama :)

p/s ~ mana yang boleh cut kita cut ok ;D








33 comments:

  1. ehem2...amik baju kat mana erk?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..kte amek baju kat butik rita sg. besar cik awin,
      deret bata ;)

      Delete
    2. deret bata sebelah mana ye?

      Delete
    3. dr billion cik awin terus pastu ade lorong dkt kdai perabot jati..
      cik awin msuk lorong tu..
      lorong belah kiri..
      pdg knn nmpak bata nmpk butik tu ;)

      Delete
  2. hoho.. xtahan wat prewed pakai setting cam tuh.. besh laa...

    ReplyDelete
  3. cantik baju tu...... kreatif cik susu buat bunga telur.... zura beli je

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula, alhamdulillah jumpe baju yg ok :)

      saje nk try zura..hehe..gatal tgn namanye :P

      Delete
  4. dah ade pre-wed? hebat la..nak tgok..hehe

    pasni bunga telor utk bertandang pulak..:p

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..lawak la nad..nti tng akak emel gmbr2nye..:p

      chayok2!!

      Delete
  5. wahh tangan seni..bt bunga telor sndri..kte tgn xseni..hukhuk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. try2 je ni nora dgn bantuan housemate ksygn..hehe

      Delete
  6. setuju dgn cik susu..mana kita boleh cut,kita cut :)) cantik la baju putih tu..sweet je warna dia :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. cut sehabis boleh..hehe..
      hope ok je baju tu dgn kte ;)

      Delete
  7. bagusnye cik susu, kreatif wat bunga telur sendir..nak kawin ni memang pkai banyak duit kan, lg bagus kalo wat sendiri..:)

    ReplyDelete
  8. Cantiknyaa... macamana la nak buat bunga telur mcm ciksusu ni. haih.. xreti la cik bie.. hehe

    oh! i love your tandang outfit.. cantik sangat. Tak sabar nak tengok ciksusu pakai :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala cik bie pun blh buat tau..
      kte pon baru je try buat ni..
      dulu pun tak reti..hehe
      kena rajin try n error :p

      hope baju tu ok dgn kte :p

      Delete
  9. Uyo mntpnye bunga pahar ciksusu! Malu nk tunjuk bunga pahar nuha. Mcm langit dgn bumi. Adeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. olor nuha..ni pon lepas byk kali try n error pastu tmbh dgn tak tetap hatinye lagi..hehe..simple2 je kte buat, reben je lebih nk bg meriah :p

      nuha pon boleh buat lagi cntik ;)

      Delete
  10. Replies
    1. tula sbb tu terpikat..hehe
      hope tak nmpak gemuk :p

      Delete
  11. ciksusu!
    tutorial plis untuk bunga telur tu.
    tolong2..

    hehe.
    ke dah penah wat tuto?..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..
      belum lagi ina..
      dh lama nk buat tak terbuat2 :p
      insyaAllah dh setel ni kte buat k..
      cket je lagi ;)

      Delete
  12. nak tgok gmbr pre wed~ hehe
    saya ngn BS saya pun mmg slalu buat self-timer... hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..mlu la nk tunjuk..tegak je masing2 mcm kayu -.-'

      Delete
  13. cik susu, suker lah warna bunga telur tu.. <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..hitam putih pon nmpak kaler ke ct?? p

      Delete
  14. Cantik.. nak tengok kaler punya pulak..
    hmm prep kawen kita pause kejap bulan puasa ni.. lapar2 ni rasa tak rajin sangat nak buat bunga telur. ekekek alasan

    ReplyDelete
    Replies
    1. kaler tunggu dh siap semua..hehe
      olor2..lapar sgt le tu :p

      Delete
  15. Kat mana nak dapatkan cecair dip tu area KL, Selangor? Puchong?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hye anon ;)
      boleh cari kat kdai yg jual2 brg2 buat hantaran..
      try cari kat kedai sayang you, kedai bunga reben..yg lain-lain sy tak pasti :)
      kena byk survey ;)

      Delete

komen, jangan tak komen :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...