Thursday, January 12, 2012

Tray hantaran yang berbaloi-baloi untuk disewa


semalam telah berjaya membeli tray hantaran
walaupun takde dalam list nak beli
tapi terlampau teruja sebab jumpa yang murah
awal-awal daku tak teringin langsung nak beli sebab rata-rata harga paling murah RM 18.50
setakat yang daku survey di Sg. Besar ni la

tiba-tiba semalam instict kuat nak masuk satu kedai ni
walaupun selalu beli kat Rika Trading
tapi sekali sekala kena survey tempat lain jugak
niat asal nak survey harga polistrin nak buat tapak hantaran
tapi daku rasa sangat kedekut nak melabur untuk polistrin yang mahal tu
anti -polistrin!!

niat nak beli polistrin pon terbantut bila auntie kedai tu tunjuk tray ni


auntie tu cakap nak wat clearance tray ni
so daku pon risik-risik la harga

harga asal jual : RM 19.90 per unit
harga clearance : RM 16.90 per unit

wah..
agak murah kan
tapi daku suka bargain
mintak kurang lagi

harga bargain : RM 16 per unit (sebab nak amek 5 unit)

hermm..
tak puas hati lagi ni
mintak lagi
auntie tak bagi
pastu fikir
kalau beli 5 je nanti kalau adik-adik nak guna or orang nak sewa takut tak cukup
(mana la tau hantaran berbelas-belas barang)
decide nak beli 9 unit
auntie cakap boleh kurang

harga bargain 2 : RM 15 per unit
total : RM 15 x 9 unit = RM 135
yeay!!

kebetulan duit ngam-ngam je dalam wallet -.-
tapi gembira sebab dapat beli aset ;p
haha

so, kawan-kawan yang rase nak menyewa boleh la fikir-fikir ya

harga sewa : RM 7 per unit (tanpa tapak polistrin)
@
RM 8 per unit (tapak polistrin satu layer)

 tapak polistrin 1 layer
@
RM 9 per unit (tapak polistrin 2 layer)
tapak polistrin 2 layer

*polistrin adalah hak milik penyewa :)
hanya pulangkan tray hantaran sahaja ;)
sewa dibuka selepas CNY 2012;)
tempat ambil dan pulang akan diumumkan kemudian;)

p/s ~ haruslah tuan punye rasmi dulu kan;p

11 comments:

  1. wah wah wah.... :)
    ni yg syok ni..hehehe

    ReplyDelete
  2. as : wahwahwah..pe lg ;p hehehe

    ReplyDelete
  3. ciksusu orang sungai besar ke?

    ReplyDelete
  4. Dhiera : xla dhiera..kte asal terengganu,keje kat sg. besar ni:p dhiera org cni ek??

    ReplyDelete
  5. aritu servey2 brg kat nilai utk kawen adik.. pastu msuk satu kedai cinonet jer celah2 kedai besar.. offer bakul2 beli 1 free 1.. sdgkan kat kedai besar2 tepi tu xde offer cenggitu.. mmg rs berbaloi sgt.. nak murah mmg kene rajin servey sikit kan cik susu

    ReplyDelete
  6. ct : a'ah..kalau ade masa survey dulu takot nti lpas beli xpasal2 jmpe yg lagi murah;)

    tp kalau dah penat tu malas gak kdg2;) lagi2 jarak kedai jauh2 kan;)

    ReplyDelete
  7. baguihnye ko dhie.. :) smgt! hehehe..baru ingat nak pass aq punye polisterin kat sape yang nak gne//kasi pinjam je...free :) sape nak bgtau ye.. :)

    ReplyDelete
  8. hmm cantik...color puteh pulak tu, Hai, salam kenal! azza juga follow disini sebagai tanda persahabatan.. Teruskan menulis, sentiasa menantikan entry baru untuk saya stalker hehe.

    ReplyDelete
  9. Bella : muahaha..haruslah semangat ;) nnti kalau ade org tnye aku bgtau eh;) ko wat iklan kat blog dulu nti aku link..ltak gambo k;)

    azza : tQ sudi follow ;)

    ReplyDelete
  10. assalam...nk tnye klu sewa tray hantaran ni self pick up kt mne?

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam fatin, bila nak guna ye??
      kalau nak boleh amek area shah alam n klang :)
      tp skang tray kat kg, so kena tau tarikh dulu la takut tak available ;)

      Delete

komen, jangan tak komen :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...