Tuesday, January 31, 2012

Review : E-Day - make up



dua gambar je yg ada :p
secara keseluruhan daku puas hati dengan hasil make up ni
sebab dalam gambar nampak flawless je
tapi make up ni kalau tengok real memang tebal
daku 1st tengok muka sendiri pon terkujat
tanjat tau
rasa nak nangis pon ade
haha
tak kenal muka sendiri :p

tapi dalam gambar cantik daku dah puas hati la
cuma akak MUA sampai lewat sikit sebab sesat
dan daku dapat rasa akak ni make up rushing sikit sebab dier ada job lagi kat k.berang
kalau akak MUA ni steady daku rasa make up dier lagi kemas
lagi satu akak ni boleh nak kompromi
daku tak nak cukur kening akak ni ok kan aje :)
tapi daku tak nak pakai falsie akak ni pujuk pakai :p
konon taknak padahal nak je kan :p
rasa macam ada haiwan berbulu atas mata
haha

tapi lepas akak MUA balik daku kemaskan sikit lagi
buang lipgloss sebab nak balance dengan make up mata yang dah tebal
touch up eyeshadow sebab kurang simetri
tambah blusher kegemaran - coral peach elianto
buang falsie sebab mata dah gatal -.-
mata sensitif sangat
sori akak MUA
huhu

so masa sarung cincin mata dah bebas dari haiwan berbulu :p
tapi bulu mata tetap vogue kan
haha


so far sangat puas hati 
B2B terengganu boleh la contact akak MUA ni ;)
Kak Edora - 013 926 20 23
or boleh like page Make Up by Butik Edora ;)
owh lupa nak mention
akak ni comey 
suka tengok muka dier;)

p/s ~ nak cari supplement untuk kulit la..sape tau produk best??

11 comments:

  1. kaler turqoise tu eyesadow~..chanteq!

    ReplyDelete
    Replies
    1. syaz : hehe..tau xpe..ingt nak kaler natural je tp lupa nk bgtau akak MUA tu;p
      tp dlm gambar ok jek;)

      Delete
  2. Simple but nice :)
    Sama macam ziema cerewet hahaha. But then nasib baik MUA ok. Rasa tebal gila padehal dalam pic nampak natural :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..simple je tu pon rse dh tebal sgt ;p mekap ziema pon comey sgt;)

      Delete
  3. kesimpulannye masa kawen nt jgn tgk cermin..sbb scary rasa tebal gile..masa bertandang shake dok dalam kereta 4 jam mengadap cermin maka lipstik dalam gambar tak nampak sgt sebab dah kena buang..haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..tu la pasal shake..kang tengok lame2 mau aku cuci terus mekap tu..
      hihi..

      Delete
  4. nuha pon guna coral peach elianto :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesuai utk kulit yg asia kan nuha ;D
      hehe..

      Delete
  5. xdak la tebal pon dear...klu too natural kang dlm pic muka nmpk pucat aw ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula eika..jarang mekap tebal2 kan..
      terkujat gak :p

      Delete
  6. cantik nyer................

    ReplyDelete

komen, jangan tak komen :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...