Friday, February 10, 2012

Hari-hari mahu

:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:

-.-"

eh..
macam wordless wednesday pulak
tepek gambar sekeping pastu senyap
hehek

kenapa ada gambar orang meraba massage tu??
tengok tajuk pastu tengok gambar
paham tak??
nak massage!!

dan yes semalam dah massage pun dengan mak jemah leha
beliau ni tukang urut a.k.a bidan kampung so best sangat makcik ni urut
lega urat-urat yang bersimpul
berderap tulang-tulang semalam
takde gambar sebenar sebab seksi sangat
bagi kain batik tapi serupa tak pakai
massage pulak tengah-tengah rumah -.-"
aish~

daku pergi dengan housemate berdua
si nad first time massage sebab sakit pinggang jatuh main air terjun thaipusam lepas
daku pulak dah jadi rutin tahunan dah
memang wajib la massage at least 2 kali setahun ;)
dan after kawen kena up lagi 3 bulan sekali 
tehee

sambil tengok nad kena belasah borak-borak la
mak leha pun bagi petua
hehe
i like la petua-petua ni ;)

pesan mak leha :
-sebelum kawen jangan amal jamu, dah kawen nanti bila bersama panas dan susah lekat (pregnant)
amalkan lepas bersalin especially perapat jenama air manchur (buatan indonesia)
mak leha cakap memang elok

-petua naik kan seri muka pulak : 
rebus 7 helai daun sirih yang bertemu urat dengan 7 cawan air
gunakan air rebusan yang hangat tu untuk cuci muka, mandi pon boleh katenye ;)

daun sirih bertemu urat : pangkal bermula tiap urat tu sama tempat
-perempuan kalau jatuh terduduk cepat-cepat pergi massage takut peranakan teralih
nanti susah nak pregnant jugak

-masa mandi, time sabun badan urut breast dari ketiak ke puting 
mak leha cakap bagi senaman elak breast cancer

hurm..
ape lagi ye..
tu je agaknya setakat yang ingat
haha
takyah la nak sensor sangat
baik untuk kesihatan kan :p

pesanan khas untuk daku pulak
mak leha tegur urat-urat hijau belakang pelipat kaki
bakal jadi vena varikos atau urat timbul

klik untuk baca ;)
owh huduhnye
so kena rajin massage kaki 
yes i like :p

p/s ~ mak leha ni walaupun umur dah 58 tahun tapi kulit masih firm..jeles-.-

#gambar:google&wanitasihat

6 comments:

  1. dekat mane ye mengurut? uya nk mengurut jugak la..nak betulkan peranakan sebab zaman mudamudi selalu jatuh heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg ni dekat dekat pasir panjang, sabak bernam uya..
      baik urut..ko kan dulu aktif..hehe
      memang x elok sgt kalau biar lame;)

      Delete
    2. dhie bawok ler eden..nak cepat2 hahaha

      Delete
    3. hehe..boleh jek..mai la dtg cni..
      elok urut malam la sebab pas urut makcik 2 cakap x elok mandi..
      sebab urat tengah kembang :)
      kalau nak kena bgtau makcik tu awal takot dier ade job..hehe;)

      Delete
  2. Replies
    1. a'ah la izni..bahgian blkg kaki..hehe

      Delete

komen, jangan tak komen :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...