Thursday, December 15, 2011

IPhone 4S Pre-Order Online


klik S.I.N.I :)

calling all Digi user..
dudes and babes!!
today is the last day for IPhone 4S Pre-Order Online!!
hurry up!!!!
yeyeh!!

ahah
dah macam orang kuning buat anouncement dah
1st thing pagi2 tadi terus online web Digi
konon2 nak order iphone la
tapi baru nak order tetiba terase nak call help centre Digi
so terus dail 016 2211 800 :)

lebih baik la daku bertanye sebelom sesat jalan kan2
kang tak pasal2 order lain dapat lain
so sini daku sediakan soalan2 cepumas daku tadi
yela orang tak penah pakai smartphone
banyak la tanye :p

 
1) Let say daku nak amek iphone 16gb dengan plan minimum iDigi88
so daku telah confuse dengan 3 harga iphone seperti dalam bulatan

Soalan : kenapa ada 3 harga berbeza??
Recommended Retail Price (RM) : 2290
Digi IPhone 4S Price (RM) : 2090
IPhone Price After Saving (RM) : 1418

Jawapan : 
Recommended Retail Price (RM) : 2290 ---> adalah harga pasaran/sebenar IPhone
Digi IPhone 4S Price (RM) : 2090 ---> adalah harga selepas diskaun RM200
IPhone Price After Saving (RM) : 1418 ---> adalah harga sebenar yang user bayar selepas total 24 bulan
so, selama 24 bulan plan ni kita telah saving RM872 :)
tapi lupa lak nak tanye mne pegi RM872 ni-.-
sape2 tau boleh la tambah ye..hehe..

2) Sekarang daku adalah main line, abg cygku supp line
Soalan : bolehkah supp line pakai plan iphone ni??
Jawapan : tak boleh sebab yang pakai plan ni adlah main line sahaja,
andaikata supp line nak pakai plan ni kena g Digi Centre tukar jadi main line dulu:)

3) Daku nak HTC Evo 3D, abg cygku nak IPhone 4S
Soalan : ade effect tak kalau sorg pakai plan iphone sorang pakai plan smartphone??
boleh tak smartphone pakai plan iphone??
Jawapan : takde effect pape pon, bergantung pada plan fon masing2 la
smartphone cuma boleh pakai plan untuk smartphone sahaja dan vice versa

4) Soalan : Plan ni hanya untuk pre-order atau selamanya??
Jawapan : Untuk selamanya, jika tak order online pon boleh g Digi Centre purchase direct kat sana:)

so, tula antara soalan2 yang daku tanye CS Digi tadi
nak tau lebih lanjut jangan lupa dail 016 2211 800 ;)

p/s ~ last2 tak jadi order..hehe..mood cuti dah datang ni!!!

#source: Digi



8 comments:

  1. cik susu, nak tanya maksud ye monthly payment memang tetap bayar RM88 ke?

    lepas tu, kite kena bayar RM 1418 masa amek iphone tu. macam tu ke?

    then ikat kontrak untuk 2 tahun. gitu?

    ReplyDelete
  2. dhiera, kalo plan yg kte konon2 nak amek ni monthly payment rm55..pastu kan ade tulis voice call,sms,mms n data tu kan..yg tu free skali ngan pakej..kalo kte trlebih guna yg free tu baru kna caj kalo xslap..

    mse amek ifon kena bayar rm2090 lepas diskaun rm200 kalao x harga dier rm2090+rm200=rm2290 (harga pasaran);)

    yg rm1418 adalah nilai sebenar yg kte bayar setelah kte ikat kontrak 2 thn tu..

    so rm872 mcm telah terdiskaun sepanjang kontrak tu..

    tp lpe td nak tnye rm872 td g mne lak..-.-
    tadi tnye pon nk cpt je..hehe;p

    ReplyDelete
  3. erk . macam nak amik . tp cik abg tu tak mau .
    BTw,
    Salam perkenalan !!
    Follow you ! ^__^
    follow me back yea !
    ceritabakalpengantin.blogspot.com
    suke bace blog ni . BEST !!

    ReplyDelete
  4. dell,haha.amek je wat hntaran ke;p kte cik abg yg sibuk sgt nak..tp yg lawaknye nk beli skang simpan wat hntran kwen yg ntah ble2 tu..tunang pon blom;p hihi

    tq sudi folo kte..nnti kte folo blik k;)

    ReplyDelete
  5. perghhh.hebat kakda.nak beli iphone tuh.hoho

    ReplyDelete
  6. ala mizah..berangan dlu ni..hehe

    ReplyDelete
  7. eh, nape plak masa byr rm2090 tapi harga sebenar rm1418?

    kita pakai celcom exec. macam minat plak nak beli hp dgn dorang. tp mls nk tanye. hek

    ReplyDelete
  8. dhiera : kalo xslap kte la kan..gap RM872 akan jadi rebat sepanjang 2 thun tu..means nti dier tolak dari monthly bill kte la camtu;)

    hehe..dlu pkai celcom skang dh berpaling tadah;p tp no stil 019..hehe..celcom xtau lak promotion dier cmne..maybe lg berbaloi kot;p

    ReplyDelete

komen, jangan tak komen :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...