Tuesday, January 28, 2014

Kelas dua hari bersama Shajaratul Design

Assalamualaikum
weekend lepas berjaya menghabiskan dua hari dengan menuntut ilmu baru
Alhamdulillah, dah bertambah ilmu sikit bab-bab buat bunga telur
sebelum ni buat main try and error je
belajar pun tak formal dengan orang kedai bunga
tapi bila masuk kelas lagi seronok 
banyak dapat tips penting
dapat kenal kawan-kawan baru yang sama minat 
yang penting dapat kenal dengan Kak Shaja yang banyak pengalaman

kelas 2 hari ni daku berjaya belajar 4 jenis bunga 
- Bunga Dip Daisy
- Bunga Dip Peonnies
- Bunga Dip Lily
- Bunga Kristal
skill nak mencelup dawai dalam dip pun dah improve
dah boleh celup tanpa lubang
yeay!
belajar mix warna dip serta dapat kenal serbuk ajaib bak kata Sarah

gambar memang tak sempat tangkap la semua dok tekun pintal dawai
mujur hari ahad Kak Shaja bawak kamera
jadi  daku cilok je la dari FB Shajaratul Design
semua gambar takde muka sebab semua pemalu kononnye :p


ni tangan Auntie Balqis, hehe
dok cantumkan bunga lily


3 bunga sepanjang 2 hari kelas,
bunga kristal yang gojes sangat, bunga peonnies, dan bunga daisy


daku interprem tangan je la ek, dah la gegar 
sibuk ape ntah padahal dah siap
berlakon je tu dengan Kak Has ;)

syukur sangat dah pandai buat bunga dip yang daku rasa nightmare nak buat
sebab dulu main try and error je
tapi terus terang cakap bunga-bunga yang daku belajar ni harganya rasa macam tak munasabah
tapi masa, idea dan workmanship yang perlu dinilai
serta hasilnya yang bombastik sangat ;)
siapa berminat nak cuba hasil kerja tangan daku boleh PM di FB or wasap je 0199762917 ;)


p/s ~ dapat buah tangan dari Kak Shaja, buku Mudahnya Menjemput Rezeki. TQSM kak ;)



13 comments:

  1. gigihnya cik Puan syu nie..all da best ye! cantik sangat bunga kaler pink purple tu =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gigih la xnak jadi kuli dah..hihi..nk jd bos pulak nnti ;)

      Delete
  2. kak shaja ni akk kepada kak ipar sue.. die mmg berbakat..hasil kerja thn die mmg meletup..untung dpt join kelas die :) btw,cun la bunga2 dip n kristal tu..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah, penah jumpe la ek sblm ni..comey kan dier, mesti akak ipar sue comey gak ;)

      Delete
  3. Cantiknya..boleh start amik tempahan dh ni kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq cik mah..mmg tgh tunggu2 kot org nk tempah..hihi

      Delete
  4. pernah buat bunga dip..kenpa ek macm ada buble2 keluar?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg ade je bubble tu dear, tp nti bila dah letak glitter tu tak nmpak dah ;)
      byk ke bubble aritu??

      Delete
    2. ade 1 tips sy dpt dr kedai bunga, lepas cairkan dgn thinner, tutup dan biarkan kejap bagi bubble kurang ;)

      Delete
  5. Replies
    1. sama la kte..hehe..masa buat dulu mmg give up..dh masuk kelas baru la rase sng sikit sbb dh tau caranye kan ;)

      Delete
  6. Terbaik!tiba2 jumpa blog shu..hehehhehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. woah sarah! camne boleh tercampak kat sini :p

      Delete

komen, jangan tak komen :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...