Tuesday, July 31, 2012

Akhirnya siap!

Alhamdulillah bunga telur telah berjaya siap ikut target last week ;)
khamis malam siap terus packing masuk kotak, jumaat balik pahang
makanya bunga telur daku dah selamat tiba kat pahang
nanti bila-bila ma abah balik terengganu dorg bawak

ade lagi balance 25 kuntum bunga dah hampir siap jugak
yang ni backup-backup la mana tak cukup nanti kan :)
so dah boleh start la design bunga telur bertandang pulak
yeay!

kalau last week versi tak berwarna
kali ni daku tepek yang berwarna ye ;)





bunga ni memang terang warnanye sebab baju resepsi warna dusty pink yang kusam
jadi kena bagi aksesori warna meriah-meriah la sikit :D
 walaupun masih banyak DIY yang pending tapi harap dipermudahkan segalanya
mana yang sempat kita buat ok ;)
yang penting coolllll :D

p/s ~ siapa nak tempah boleh roger okeh ;)

Wednesday, July 25, 2012

Wordless Wednesday!!

bila dah dekat nak ijab qabul
baru terhegeh-hegeh submit photobook tunang :D
asyik last minit je kejenye kan

depan
belakang
page favret :D
p/s ~ comey lotey photobook ni :p

Tuesday, July 24, 2012

Teaser bunga pahar/telur & baju bertandang

4 Ramadhan 1433 Hijrah

tengah buat ape tu?
hope semua preparation goes well la ye kawan-kawan
daku ni prep masih kencang tapi tengah fokus 1 benda je dulu
bunga telur

tinggal sikit je lagi untuk resepsi
jangkaan minggu ni setel
pastu sambung pulak bunga telur bertandang -.-'
nasib baik ade housemate yang rajin ;)
nanti kena belanja dorang hehe

masuk Ramadhan ni malam semalam baru sentuh balik
last buat bunga ni khamis lepas
so semalam dah tinggal sikit je kelopak yang kena cantum
pagi tadi lepas sahur pun terus sambung
sanggup korbankan tidur :(
isk

nak tengok tak bunga telur hasil tangan kami bertiga??
hehe
paling banyak hasil tangan daku dan si nad
cikgu efi  pulak akan tolong time free
hehe

tengok la bunga telurku  telur ni
ok tak??
surprise sikit ye tunggu siap semua baru bagi tengok yang versi ada warna :p





ok, selain tu tema bertandang dah setel jugak
dengan terjumpanya baju bertandang yang berkenan di hati abg cygku itu ahad lepas
bertandang kena ikut taste dia
actually semua tema taste dia
haha
semua dia yang decide warna baju
mujur ok semuanya :D
lega - lega 
putih + puple
jadi tema bertandang putih + purple
sangat suka dapat baju ni sebab simple sangat beadingnye
daku memang taknak heavy sebab bertandang je
nak tempah baju takut tak pakai dah, jadi sewa aje la kan

mula - mula try dress biru tapi nasib baik ketat sebab potongan duyung
bukan nasib tak baik ye nasib baik baju tu ketat sebab dah jeling - jeling baju putih ni :p
daku memang tak suka potongan duyung a.k.a baju saloma ni
pastu terus abg cyg tunjuk baju ni
yeay!
mula-mula nak tunjuk takut dia tak sudi..
rupe-rupenye taste sama pulak :p
baju laki dia style blazer tu la
lagi la suka orang tu tak payah tanjak bagai

lepas dah confirm dengan owner semua 
kami pun gerak p lumut
hantar abg cyg dan singgah buat pre-wed cincai boncai kat teluk senangin
hehe

amatur tau sebab tangkap gambar sendiri je
berpeluh-peluh setting timer kamera
berlari ambil tempat
bayangkan pukul 3 ptg kat tepi pantai
di bulan Ramadhan yang mulia pulak tu
haha
cut cost punya pasal
dan hasilnye pun biase-biase je la :p
malu la nak tunjuk gambar
mampu cerita je
hehe
tapi appreciate sangat dapat luang masa buat sama - sama :)

p/s ~ mana yang boleh cut kita cut ok ;D








Saturday, July 21, 2012

Duit mas kahwin vs. duit raya


sesuai dengan tema nikah grey + yellow
cantik sangat la duit ni buat mas kahwin ;p

vs. 

nak bodek adik-adik bagi duit kuning yang cantik ni
biasa RM 50 
kalau dorg suka warna ni boleh cut cost! :p

p/s ~ TQ la bank negara keluar duit warna warni :D

Friday, July 20, 2012

Hal-hal sebelum Ramadhan

wow!
tak percaya esok dah 1 Ramadhan kan
cepat sungguh masa berlalu
daku harap Ramadhan kali ini lebih baik dari segala segi
dan harap dapat setel banyak segi jugak la pasal kerja kahwin ni :D

apa-apa pun
selamat berpuasa la ye kawan-kawan
niat sebulan je terus k takut nyanyuk banyak fikir kan sekarang ni
hehe

ok ni hal-hal kecik before puasa




pekeliling cuti raya dan waktu bekerja dah dapat rabu lepas
nampak tak bos semangat nak raya tajuk sebut raya dulu :p
sama macam tahun lepas
masuk kerja diawalkan 30 minit
balik kerja diawalkan sejam
dan cuti raya 5 hari
hehe

sebab excited nak puasa tipikalnya mesti nak buat makan-makan kan
so rabu malam semangat la buat kuah kacang dengan si nad



satu kuali besar terus baru puas :p



siap masak dalam 11 lebih
saja tak nak crop masa & tarikh bagi bukti makan nasi impit kuah kacang malam-malam
gemuk la -.-'

esok kat ofis makan nasi impit dan laksa
dan dadih
nyum nyum
kalau rasa nak makan boleh la beli hari ni
esok tak la kempunan :D







so, selamat berpuasa sekali lagi ye
kawan-kawan yang balik kampung tu hati-hati k
kirim salam orang kampung :D

 p/s ~ rindunye zaman puasa masa study :(

Thursday, July 19, 2012

Wednesday, July 18, 2012

Wordless Wednesday!!


sila jangan main game Angry Bird okeh
cian mereka nanti terpaksa marah-marah
haha

p/s ~ preeeeee...

Tuesday, July 17, 2012

4 bulan lagi la! :D


gedabak besar kan
haha
dah genap 4 bulan hari ni :)
17 Julai 2012
ke
17 November 2012

kena revise checklist ni
macam tak banyak gerak je -.-'
tolak puase dan raya lagi
owh no!
kena masuk gear 4 dah ni!

p/s ~ selamat datang ramadhan jugak ;)

Monday, July 16, 2012

Surat seram dari pervert!!

ni kisah my bestie
pagi-pagi tadi rumah sewa mereka didatangi surat seram ni 
klik picture kalau tak nampak k
baca pun berdebar je sebab pernah kena jugak dulu tapi tak dapat surat je 


tak sangka baju pon boleh jadi bahan nak puaskan nafsu
daku ngan housemate dulu kena cilok bra dan panties
lagi haru
walaupun dah bagi balik tapi terus ktorg bakar

pandai pulak aim rumah anak dara je
so kawan-kawan hati-hati ye
tak nak jadi camni especially area bandar
 my bestie sekarang stay kat area Pantai Dalam, KL
daku dulu jadi masa kat Seksyen 7, Shah Alam

lagi aman keje area kampung macam sekarang
jemur baju pun boleh angkat bila-bila masa je
jiran-jiran pun boleh tahan alert especially yang kenal kita

p/s ~ nak onani tengok la video blue! 

#picdariFBbestie

Saturday, July 14, 2012

Simple (!!!) GiveAway ~ by Jaja Sutera

klik banner kalau nak join ye ;)



Tarikh tutup adalah :
18 July 2012

daku tag :
housemateku Nad
&
officemateku Yati

Friday, July 13, 2012

Second Giveaway by Sazalina

peminat kraf sekalian
siapa-siapa nak hadiah best jom join GA ni ;)
klik gambar okeh ;)


1. 20 pcs of 12" x 12" patterned paper
2. 30 pcs of 6" x 6" patterned paper
3. Various length of flower ribbons
4. Various length and size of ribbons (satin, grosgrain etc)
5. Die cut aplhabates
6. Paper embosser
7. sequins and beads
8. Contemporary Cardmaking book

deadline : 31 Julai 2012

Thursday, July 12, 2012

Tak sangka menang :)


entri pendek ni khas untuk ZFCraftCorner (ZFCC)
tak sangka ada pemenang kedua
daku ingat ada satu je pemenang berdasarkan cabutan undi kan :)
rupa-rupanye ada juga penilaian dari segi entri daku ni
alhamdulillah rezeki

daku tau pun sebab dapat ZFCC inbox kat FB
punye la tak layan mesej kat chatbox kan :p
kebetulan tak sempat nak hadap blog sangat sekarang
ade projek kecil-kecilan dengan housemate :p
yang tu nanti reveal lepas dah sukses k
hehe




walaupun sekadar guestbook
mende kecik kan orang kata
tapi yang penting ianya handmade!!
daku sangat hargai barang-barang handmade ni
nak buat bukan senang kan
kreatif dan sabar sangat penting ;)
jadi sangat berbesar hati la dapat handmade guestbook ni ;)
sekaligus dah ringan sikit beban kepala dan poket
hehe

dengan itu marilah kita terjah ZFCC reramai ye
klik je banner comel ni kalau berminat nak lihat hasil tangan mereka k :)

::: Z F C R A F T C O R N E R :::

p/s ~ ZFCC juga ambil tempahan homemade biskut raya :)

Wednesday, July 11, 2012

Wordless Wednesday!!

 buat yang do's dulu takut-takut yang don'ts tak terbuat gabra punye pasal kan :)

#imagefromFB

Monday, July 9, 2012

Contest: Like, Post & Win RM600*


ohoi
esok last day baru nak join :p
takpe-takpe biar lambat asal sempat kan, kan ;)
nak join klik gambar okeh ;)
sempat lagi ni
hehe :p

antara sebab musabab daku join adalah sebab nak menyokong contest kawan-kawan 
selain sebab nak menang hadiah la kan :p
moh le kite nengok hadiah-hadiahnye ye..


Kategori Pertama : 1 x Telekung Sulam Imported (worth RM100) + 14 complete pack 3D Crest Whitening Professional Effect (worth RM135) + Tony Moly Lip Tint (Worth RM18)

Kategori Kedua: 1 x 14 complete pack of 3D Crest Whitening Advanced Vivid (worth RM125)

Kategori Ketiga: 3 x 7 trial pack of 3D Crest Whitening Professional Effect (worth RM75) + Tony Moly Lip Tint (Worth RM18)

ade 3 kategori ye sayang-sayang
maka kategorinye adelah..
jeng jeng jeng


daku confirm jatuh kategori ketiga :p
salah satu hadiahnye daku dah try
belum review je 
hihi
nanti ye mak buyung :p

okeh hadiah dah tengok kan
jom kita bergosip pasal tuan punye hadiah-hadiah ni pulak :p
Kina atau panggilan mesranye Shake dan Pudin ni daku dah kenal lama
almaklumla schoolmate :p
hehe

jadi bila Shake (guna nama manje la yek :p) hapuskan blog lama *Shakina Is Typing beliau dan ganti dengan Journey Of Bride To Be memang daku folow la kan dari mula ;)
seronok bila tengok kawan-kawan yang kita kenal buat perancangan untuk mendirikan masjid kan ;)
so bila daku pun menuju ke arah sama
blog beliau la jadi sumber utama :p

lagi seronok bila part DIY kan 
dulu rasa mustahil je nak DIY sesuatu 
tapi bila kawan sendiri buat 
baru rase konfiden ;)

pastu bila Shake mula buat berbisnes
daku antara customer beliau gak 
maka mari terjah theshop-A-Blog jugak k ;)

tak sabar nak tengok baby mereka ni!
mesti lawa dan hensem!

sesi ambil berkat :p
p/s ~ kot dapat hadiah kategori ketiga boleh la sambung memutihkan gigi lepas raya :p

Thursday, July 5, 2012

Baju melayu nikah

isnin lepas dah ambik baju nikah cik abg cyg ni
sebelum tuan badan test daku pulak excited test dulu :p
hehe
design baju melayu biasa je
bukannye pakai pun lepas-lepas ni
nanti confirm raya tahun depan pulak baru pakai baju melayu ni -.-'

gigi putih kan?? :p
baju pengantin lelaki dah setel
tinggal beli sampin, songkok dan butang je
yang baju pengantin perempuannye belum nampak bayang -.-'
risau la jugak sebab nak jahit manik kan
 takut terkejar-kejar nanti 

satu lagi musykil pulak tengok tangan lagi gebu dari muka
wuwuwu
kusamnye muka -.-'

p/s ~ bunga telur tergendala lagi gara-gara inti bunga habis kat kedai..grrr!

Tuesday, July 3, 2012

Mock up bunga pahar/telur

setelah beberapa minggu bertungkus lumus menghadap 
akhirnya nampak la sikit bayangan bunga pahar daku nanti
boleh dikatakan hampir 50% siap
tinggal nak cantum kelopak-kelopak
nak cantum pada batang
letak riben , dsbnye

bunga pahar or bunga telur kali ni daku tukar guna stokin je
perancangan awal nak buat bunga telur dip
tapi apakan daya cecair dip yang daku suka susah nak dapat kat sungai besar ni
Jadi akibat terputus bekalan terus la terputus idea dan semangat
huhu
lama jugak la cari balik mood nak buat bunga pahar ni kan
so sebab tak nak bazirkan bahan-bahan asas yang ada especially dawai yang banyak tu
daku buat bunga stokin je ;)

lagipun bunga stokin dapat buat sambil tengok tv ;p
ralit tau sambil pintal dawai, pintal benang
sedar-sedar dah siap 
hihi
bunga dip kena menghadap sorang-sorang dalam bilik
dengan gabungan idea housemate dan adik daku maka bunga stokin la pilihan muktamadnye
tapi dua-dua bunga memang akan sebabkan sakit pinggang dan belakang -.-'

omak ai
banyak pulak sejarahnye kan
jom tengok mock up bunga pahar daku
buat design paling simple je sebab malas 
nak buat sangat tapi malas tu tetap ada kan
hehe

maafkan tarikh dan waktu pada gambar
malas nak edit :p

pelakon utama

pelakon tambahan
bunga tecik-tecik tomey :p
puas hati dapat buat sendiri
kalau nak tempah kat kedai kena fikir dua ratus juta kali la kot
daku takut jugak tak puas hari sebab rasa boleh buat sendiri 
dengan harga yang mahal pulak kan
bila buat sendiri sukahati la nak tambah reben or hiasan yang mahal-mahal kan
hadiah untuk tetamu yang sudi bawak rezeki ke majlis nanti kan ;)

p/s ~ abg cyg dah order bunga pahar untuk bertandang pulak -.-'
buat bunga telur gantung la :p


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...